UK charts: Θρίαμβος και ρεκόρ για το Far Cry 5

Ποιοι είναι οι νικητές της εορταστικής περιόδου;

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Ubisoft καθώς το Far Cry 5 είχε μία επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα στην αγορά. Ο τίτλος κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει τη πρώτη θέση στη λίστα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και να γίνει το Far Cry με το πιο δυνατό ξεκίνημα στην αγορά. Ταυτόχρονα ο τίτλος της Ubisoft,

όπως είναι λογικό, αποτελεί την κυκλοφορία του 2018 με τη δυνατότερη πρώτη εβδομάδα, ενώ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως έγινε ο πιο επιτυχημένος τίτλος που κυκλοφορεί τη 13η εβδομάδα του έτους, ξεπερνώντας το Bioshock Infinite. Εκτός από τα παραπάνω, το launch του Far Cry 5 είναι το έκτο μεγαλύτερο για τη Ubisoft στη συγκεκριμένη αγορά, ενώ η έκδοση για PS4 είναι αυτή που πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα, με ποσοστό που φτάνει το 60%.

Η δεύτερη εβδομάδα του Sea of Thieves στην αγορά, ήταν καλύτερη από ότι θα περίμενε κανείς, αφού παρά τα "χλιαρά" reviews από τα περισσότερα μέσα, η αποκλειστικότητα της Microsoft είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται μόνο κατά 52%, κάτι που την οδήγησε από τη πρώτη στη τρίτη θέση. Ανάμεσα στον τίτλο της Ubisoft και σε αυτόν της Rare, βρέθηκε το FIFA 18, το οποίο είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 61%. Μπορεί αυτή την εβδομάδα να μην υπήρξαν άλλες σημαντικές κυκλοφορίες, όμως αρκετοί τίτλοι είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού bundles και παιχνιδιών που πουλήθηκαν λόγω της εορταστικής περιόδου.

Έτσι τίτλοι όπως το Mario Kart 8 (αύξηση 61%), το PlayerUnknown's Battlegrounds (αύξηση 98%), το Assassin's Creed Origins (61%) και CoD:WWII (100%) είχαν μία άκρως επιτυχημένη εβδομάδα. Ευχάριστη ήταν η εβδομάδα και για τη Nintendo, καθώς εκτός του Mario Kart 8, το Super Mario Odyssey και το Breath of the Wild, είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, κατά 30 και 26 τοις εκατό, αντίστοιχα. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το A Way Out βρέθηκε στην 7η θέση, με πωλήσεις μειωμένες κατά 61%, μετά από μία εβδομάδα στη δεύτερη θέση της λίστας, ενώ στη δεκάδα επέστρεψε και το Forza Motorsport 7.

Αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τη προηγούμενη εβδομάδα:

Far Cry 5 (Ubisoft)FIFA 18 (EA)Sea of Thieves (Microsoft)Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)PlayerUnknown's Battlegrounds (Microsoft)Call of Duty: WWII (Activision)A Way Out (EA)Assassin's Creed Origins (Ubisoft)Forza Motorsport 7 (Microsoft)Grand Theft Auto V (Rockstar)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα