UK charts: Τεράστια επιτυχία για τον Crash

Η δευτερη μεγαλύτερη κυκλοφορία της χρονιάς.

Ένα άκρως επιτυχημένο launch είχε το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το Horizon: Zero Dawn και να γίνει η μεγαλύτερη αποκλειστική κυκλοφορία του έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συγκρινοντάς το με multiplatform τίτλους, βρίσκεται πίσω μόνο από το Ghost Recon: Wildlands της Ubisoft.

Με 16 διαφορετικές κυκλοφορίες τα Crash Bandicoot είναι η 24η σειρά σε πωλήσεις -σε φυσικά καταστήματα- στη συγκεκριμένη αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά όπου τίτλος της σειράς βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επιτυχία των retro τίτλων δεν σταματάει, όμως, στην πρωτιά του Crash και εκείνη του Wipeout πριν λίγες εβδομάδες, αφού ένας τίτλος από ένα άλλο κλασικό franchise, το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά 1991 βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας. Ο λόγος για το Micro Machines: World Series της Codemasters, το οποίο κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα για Xbox One, PlayStation 4 και υπολογιστές. Στην 7η θέση της λίστας κατάφερε να βρεθεί το Elite Dangerous, το οποίο έγινε διαθέσιμο και στην πλατφόρμα της Sony την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πρώτος τίτλος της σειράς Elite είχε κυκλοφορήσει πίσω στο 1984 και μάλιστα ήταν ο τίτλος που βρέθηκε στην κορυφή των πρώτων βρετανικών charts, στο Chartalk του newsletter της Gallup.

Στις υπόλοιπες θέσεις του πίνακα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις δεν υπήρξαν μεγάλες διαφοροποιήσεις, εκτός από την εκτόξευση του Forza Horizon 3 στην 4η θέση και την πτώση του Dirt 4 στην 9η θέση από την 2η θέση της προηγούμενης εβδομάδας. Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα:

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy (Activision)Micro Machines: World Series (Codemasters)Grand Theft Auto V (Rockstar)Forza Horizon 3 (Microsoft)FIFA 17 (EA)Overwatch (Blizzard)Elite Dangerous (Sold Out)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)Dirt 4 (Codemasters)Rocket League (505 Games)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα