NPD Σεπτεμβρίου: Ιστορικό ρεκόρ για τον Spider-Man

Το PS4 νικητής στην μάχη του hardware.

Εντυπωσιακά για την πορεία του Marvel's Spider-Man είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το NPD Group για την αγορά των ΗΠΑ και για το μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο τίτλος της Insomniac Games κατάφερε να έχει το μεγαλύτερο εμπορικό launch για τίτλο που κυκλοφόρησε αποκλειστικά

σε κονσόλα PlayStation, ενώ συνολικά είναι το 7ο μεγαλύτερο launch στις πλατφόρμες τις Sony. Παράλληλα, είναι ο τίτλος που έφερε τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις κατά τον πρώτο μήνα του στην αγορά για αυτή τη χρονιά, ενώ είναι ο τρίτος σε πωλήσεις τίτλος για το 2018, μετρώντας μόνο ένα μήνα στην αγορά. Κλείνοντας για την αποκλειστικότητα του PlayStation 4, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως αυτό πέτυχε 37% περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με το άθροισμα των πωλήσεων -πρώτου μήνα- από όλους τους τίτλους βασισμένους στον άνθρωπο αράχνη, από το 1995 και έπειτα.

Ευχάριστα είναι τα νέα και για τη Microsoft, αφού το Forza Horizon 4 είχε το πιο επιτυχημένο launch για racing τίτλο σε κονσόλα της εταιρίας και όπως είναι λογικό ξεπέρασε και τα υπόλοιπα παιχνίδια Forza. Ταυτόχρονα, το Assassin's Creed Odyssey ξεπέρασε σε πωλήσεις -πρώτου μήνα- το προηγούμενο μέλος της σειράς, ενώ το FIFA 19 πέτυχε το μεγαλύτερο launch της σειράς από το FIFA 16 και έπειτα. Τα ευχάριστα νέα για τον τομέα του software δεν σταματούν εδώ, αφού και το Shadow of the Tomb Raider είχε ένα επιτυχημένο launch, μένοντας πίσω μόνο από το πρώτο μέλος της τριλογίας που κυκλοφόρησε το 2013, ενώ το Dragon Quest XI είχε το μεγαλύτερο launch για τίτλο της σειράς, με έσοδα διπλάσια από αυτά του Dragon Quest 9.

Στον τομέα του hardware το PS4 ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής, συνεχίζοντας να είναι η πλατφόρμα με τις περισσότερες πωλήσεις και έσοδα μέσα στο 2018. Το Xbox One είδε και αυτό τα έσοδα από τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 30%, σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2017, Παρόλα αυτά, συνολικά οι καταναλωτές ξόδεψαν 3% λιγότερα δολάρια για hardware σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, κάτι που οφείλεται στην πτώση των πωλήσεων των υπόλοιπων πλατφόρμών.

Ακολουθούν τα 20 παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2018:

Μarvel's Spider-ManNBA 2K19Assassin's Creed OdysseyFIFA 19^Shadow of the Tomb RaiderMadden NFL 19^Forza Horizon 4Destiny 2^Super Mario Party*NHL 19Dragon Quest XIWWE 2K19Grand Theft Auto VMario Kart 8*Naruto to Boruto: Shinobi StrikerTom Clancy's Rainbow Six SiegeCrash Bandicoot: N. Sane Trilogy^Super Mario Odyssey*The Legend of Zelda: Breath of the Wild*Minecraft*

*Δεν προσμετρήθηκαν ψηφιακές πωλήσεις
^Δεν προσμετρήθηκαν ψηφιακές πωλήσεις σε υπολογιστές

Keywords
Τυχαία Θέματα