NPD Απριλίου: Nintendo και Persona 5 οι μεγάλοι νικητές

Ένας επιτυχημένος μήνας για την ιαπωνική εταιρία.

Ένας επιτυχημένος μήνας ήταν ο Απρίλιος για τη Nintendo όσον αφορά στις πωλήσεις του hardware αλλά και των τίτλων της, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ιαπωνική εταιρία κατάφερε να κάνει το 1-2 στην λίστα των κονσολών με τις περισσότερες πωλήσεις, με το NES Mini Classic να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από το Switch.

Ο δυνατός μήνας της εταιρίας επιβεβαιώνεται στον τομέα του software με τα Mario Kart 8 Deluxe και The Legend of Zelda: Breath of the Wild, τα οποία κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη και τρίτη θέση της λίστας τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τον μήνα Απρίλιο, αντίστοιχα, χωρίς να προσμετρούνται οι πωλήσεις ψηφιακών εκδόσεων των δύο τίτλων, κάτι που συμβαίνει για άλλους τίτλους της λίστας.

Ο αναλυτής του NPD Group, Mat Piscatella, σημείωσε ότι η σειρά Mario Kart είναι, πλέον, το racing franchise με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ. Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός ότι στη δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στο Nintendo Switch βρίσκονται τίτλοι από 7 διαφορετικούς publishers.

Η Atlus είναι μία άλλη εταιρία η οποία μπορεί να είναι χαρούμενη με τα στοιχεία που δημοσίευσε το NPD για τον Απρίλιο, καθώς το Persona 5 κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα πολύ ισχυρό launch, το μεγαλύτερο στην ιστορία της σειράς, με τις πωλήσεις του να είναι πενταπλάσιες σε σχέση με το Shin Megami Tensei: Persona 4, το οποίο ήταν ο προηγούμενος τίτλος που είχε το μεγαλύτερο launch της σειράς. Παράλληλα, το Call of Duty: Black Ops II -όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος- κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις το τελευταίο μέλος της σειράς, το Infinite Warfare, λόγω του ότι είναι πλέον διαθέσιμο στο Xbox One μέσω του backwards compatibility συστήματος. Ο τίτλος που είχε κυκλοφορήσει πίσω στο 2012 βρίσκεται στην 11η θέση των software sales, μία θέση πάνω από τον τελευταίο τίτλο της σειράς, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος εμπορικά για τα δεδομένα της σειράς.

Η Ubisoft συνεχίζει να κατέχει τα πρωτεία στην λίστα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα στο 2017, με τα Ghost Recon: Wildlands και For Honor να βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα. Τέλος, τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας μέσα στον Απρίλιο είναι 636 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα