Πέμπτη 7 Ιανουαρίου: Η ημέρα-κλειδί για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Η προετοιμασία οργανωτών και ομάδων για την έναρξη του WRC, ως είθισται με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που έχει προγραμματιστεί για τις 21-24 Ιανουαρίου, συνεχίζεται κανονικά. Παρόλα αυτά, η πανδημία συνεχίζει να ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αφού οι υγειονομικοί κανονισμοί που υπάρχουν σε κάθε χώρα, διαμορφώνουν και τα δεδομένα του εκάστοτε αγώνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που επικαλείται το DirtFish, η οριστική απόφαση για διεξαγωγή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που θα έχει ως επίκεντρο την Gap

στην Περιφέρεια Hautes-Alpes, αναμένεται να παρθεί εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Σε αντίθεση με το Ράλλυ Σουηδίας, η διοργάνωση του οποίου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα εισιτήρια θεατών, οι οργανωτές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο δεν έχουν τέτοιο πονοκέφαλο. Όμως, η προσφάτως ορισμένη απαγόρευση κυκλοφορίας, που πλέον επιτρέπεται μεταξύ των ωρών 06:00-18:00, έχει περιπλέξει τις μετακινήσεις αναφορικά με τον αγώνα. Παρόλα αυτά, επικρατεί αισιοδοξία πως αν η κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί, θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά, έστω και αν υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμά του.

Άλλωστε, από οικονομικής πλευράς η συγκεκριμένη περιοχή βασίζεται αυτή την περίοδο όχι μόνο στον τουρισμό, που στην περίπτωση του Μόντε δε θα προκύψει στον αναμενόμενο βαθμό, αφού δε θα υπάρχουν θεατές, αλλά και σε όσους ταξιδεύουν στην περιοχή για σκι.

“Θα είναι προσεκτικός να μην κάνω πρόγνωση αναφορικά με το άνοιγμα ή μη των σταθμών τελεφερίκ για σκι και την επίδραση που θα έχει η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα”, δήλωσε ο Yvan Chaix, διευθυντής οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Hautes-Alpes. “Εστιάζουμε στις 7 Ιανουαρίου, γνωρίζοντας πως το άνοιγμα θα εξαρτηθεί, σε κάθε περίπτωση, από την υγειονομική κατάσταση. Είναι βέβαιο, πως εφόσον τα τελεφερίκ δεν λειτουργήσουν, η δραστηριότητα στις Hautes-Alpes δε θα συνεχιστεί”.

Όπως και να 'χει, η προετοιμασία από την πλευρά του Automobile Club Monaco (ACM) για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο συνεχίζεται κανονικά, όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις τελικές αποφάσεις των Αρχών στη Gap, που αναμένονται την ερχόμενη Πέμπτη.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα