O Nick Heidfeld, η Pininfarna Battista και η πίστα του Nardo (+video)

Ο γνωστός πιλότος και οδηγός εξέλιξης της Automobili Pininfarina, Nick Heidfeld, δοκίμασε πριν λίγες μέρες την ηλεκτρική Battista στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξέλιξης του νέου hypercar της Pininfarina στο τεχνικό κέντρο του Nardο, στην Ιταλία.

Ως γνωστόν, ο 43χρονος Γερμανός οδηγός έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της Pininfarina Battista συνεισφέροντας με την 25ετή και πλέον εμπειρία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στη διαμόρφωση του οδηγικού ταμπεραμέντου του μοντέλου.

«Ακόμα και με διαθέσιμο το 80% της ισχύος,

η επιτάχυνση της Battista είναι ήδη πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούσα να φανταστώ.

«Αυτό που πραγματικά με εξέπληξε ήταν το πόσο φυσικά νιώθει η Battista στην πίστα. Δημιουργήσαμε ένα hyper-GT για απολαυστική οδήγηση σε όλες τις ταχύτητες, αλλά εδώ στο Nardο ο έλεγχος στις στροφές και η ταχύτητα που επιτύχαμε ήταν εξαιρετικές.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που οδήγησα στην πίστα του Nardο, οπότε πέρασα λίγο χρόνο βλέποντας onboard πλάνα στο διαδίκτυο για να εξοικειωθώ με τη χάραξή της. Όμως, πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν θα μου είναι χρήσιμα, γιατί η επιτάχυνση της Battista βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, ακόμη και σε σχέση με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα δρόμου στον κόσμο.»

Η Pininfarina Battista είναι το πιο ισχυρό street-legal αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία, ενώ μόλις 150 αντίτυπά της αναμένεται να κατασκευαστούν από την Pininfarina SpA, στο Τορίνο.

Θυμίζουμε ότι η ηλεκτρική Pininfarina Battista παίρνει κίνηση από τέσσερις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) αποδίδοντας συνδυαστικά 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής. Το δε… καύσιμο του hyper GT της Automobili Pininfarina αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 120 kWh εξασφαλίζοντας σύμφωνα με την εταιρεία αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 500 χλμ.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα