MotoGP: Οι πρωταθλητές των πτώσεων για το 2020

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του θεσμού, οι πτώσεις των αναβατών και στις τρεις κατηγορίες (MotoGP, Moto2, Moto3) εμφανίζονται μειωμένες για το 2020 αγγίζοντας σε αριθμό τις 722 στο σύνολο των αγωνιστικών τριημέρων που διεξήχθησαν φέτος. Ωστόσο, οι λιγότερες πτώσεις δεν ήρθαν χάρη στη μεγαλύτερη… προσοχή των αναβατών, αλλά εξαιτίας των λιγότερων αγώνων που πραγματοποιήθηκαν φέτος, ελέω πανδημίας. Στο MotoGP, το οποίο ολοκλήρωσε φέτος 14 αγώνες, έναντι 19 το 2019 και 18 τα προηγούμενα χρόνια, οι πτώσεις έφτασαν τις 180,
με την Moto2 να κατέχει τα σκήπτρα φέτος ανάμεσα στις τρεις κλάσεις με 292 πτώσεις.

Στο MotoGP ο μέσος όρος πτώσεων ανά αγωνιστικό τριήμερο εμφανίζεται αυξημένος αγγίζοντας τις 12,8, έναντι 11,6 το 2019. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στη Moto2 (19,4 από 18,3), ενώ αντίθετα στη Moto3 η αντίστοιχη αρνητική επίδοση ανά τριήμερο εμφανίζεται αισθητά μειωμένη (από 21,3 σε 16,6) αποτελώντας ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η «μικρή» κατηγορία στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και 20 ακριβώς χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες από τις 722 πτώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις κλάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (βλ. 222).

Σε ότι αφορά στους αναβάτες του MotoGP, ο Johann Zarco είναι ο άτυπος πρωταθλητής των πτώσεων για το 2020 έχοντας «εγκαταλείψει» τη μοτοσικλέτα του 15 στο σύνολο φορές. Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής με 14 πτώσεις, βρίσκεται ο Alex Marquez, στην πρώτη του χρονιά στο MotoGP. Λιγότερες πτώσεις από τον rookie της Repsol Honda είχαν οι Aleix Espargaro (12) και Iker Lecuona (11), ενώ από 10 έχουν οι Brad Binder, Pol Espargaro και Bradley Smith. Ο Valentino Rossi είχε μόλις 6 πτώσεις, με τις περισσότερες από αυτές όμως να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε αντίθεση με αυτό που μας είχε συνηθίσει, ο Cal Crutchlow είχε μόνο 5 πτώσεις στην τελευταία του χρονιά ως αγωνιζόμενος στη μεγάλη κατηγορία του θεσμού. Εξαιρώντας τον Marc Marquez, ο οποίος έδωσε το «παρών» φέτος σε έναν μόλις αγώνα στον οποίο και τραυματίστηκε, αλλά και τις wild card συμμετοχές των δοκιμαστών των Ducati και ΚΤΜ (Michele Pirro και Mika Kallio), τις λιγότερες πτώσεις φέτος -μόλις 2- είχε ο Danilo Petrucci, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στα χρώματα της δορυφορικής ομάδας της αυστριακής εταιρείας.

Η πίστα του φετινού καλεντάρι η οποία συγκέντρωσε φέτος τις περισσότερες πτώσεις και στις τρεις κατηγορίες (βλ. 100) ήταν το Le Mans, κάτι διόλου απρόσμενο με δεδομένες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε φέτος το Γαλλικό GP (σ.σ.: στη στροφή Τ3 μάλιστα καταγράφηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, συνολικά 30 πτώσεις). Αντίθετα, παρά την ιδιαίτερα τεχνική-απαιτητική χάραξη πορτογαλικής πίστας, στο Portimao, στον τελευταίο αγώνα του θεσμού για το 2020, καταγράφηκαν οι λιγότερες πτώσεις (32).  

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα