F1: Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη του πλάνου των Red Bull και Honda

Η επικείμενη αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 με το τέλος του 2021 οδήγησε τη Red Bull στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ιάπωνες, ώστε να μπορέσει το αυστριακό εργοστάσιο να συνεχίσει με τους ίδιους κινητήρες υπό άλλη επωνυμία.

Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία σχετικά με το πώς προχωρήσουν με το πέρας της τρέχουσας σεζόν, ενώ με εντολή Dietrich Mateschitz,

οι Αυστριακοί θα προχωρήσουν σε γενναίες επενδύσεις στον υλικοτεχνικό τομέα, επεκτείνοντας τις λειτουργίες του Red Bull Technologies παραρτήματος της εταιρείας. Παράλληλα, ένα μέρος του προσωπικού της Honda F1 θα παραμείνει στο Milton Keynes και μετά το '21.

Αυτό που περιμένουν πλέον είναι η απόφαση των υπόλοιπων ομάδων σχετικά με το «πάγωμα» της εξέλιξης των κινητήριων μονάδων από το 2022 ως το 2025 ή το 2026, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Για να περάσει μία αλλαγή στους κανονισμούς γύρω από τις μονάδες ισχύος, απαιτείται απλή πλειοψηφία, που σημαίνει 27 ψήφοι από τους 34 που συμμετέχουν στην ψηφοφορία της Επιτροπής της F1.

Αν η ψηφοφορία δεν τελεσφορήσει θετικά για τις RB και Honda, τότε είναι πιθανό τόσο η Red Bull, όσο κι η AlphaTauri να αναγκαστούν να προμηθευτούν κινητήρες Renault, όπως ορίζει ο σχετικός κανονισμός.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα