Το ξεχασμένο ζευγάρι που μύησε τον Πι Τζέι Τάκερ στον κόσμο των sneakers το 'χεις φορέσει κι εσύ

09:10 27/7/2020 - Πηγή: Contra

Η πιο πρόσφατη είδηση που αφορούσε τον Πι Τζέι Τάκερ δεν ήταν άλλη από τη μεταφορά 91 ζευγαριών παπουτσιών στην εγκατάσταση του Ορλάντο, για την προετοιμασία και την επανέναρξη του ΝΒΑ. Είχε προηγουμένως ενημερώσει πως όσο διήρξησε η απομόνωση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού "αγόρασα τα περισσότερα παπούτσια που έχω αγοράσει ποτέ". Διευρύνοντας έτσι μια συλλογή που έχει ξεπεράσει προ πολλού τις "μερικές χιλιάδες", παρόλο που έχει χαρίσει κάποια, για ν' αλλάζει τρεις-τέσσερις φορές την ημέρα.

Ως

sneaker freaker που ξοδεύει αφειδώς μέρος των ετήσιων απολαβών του (σχεδόν 8.5 εκατ.) για να εμπλουτίζει συνεχώς το 'θησαυρό' του και όχι χομπίστας, ο 35χρονος φόργουορντ, ένας φυγάς στον Άρη που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς των Ρόκετς, διαθέτει πολύ σπάνιες εκδοχές από σειρές διαφόρων brands. Κι αν δεν δίστασε να πληρώσει (για φιλανθρωπικό σκοπό βέβαια) 36.000 δολάρια για τα Nike Mag, της ρεπλίκας των παπουτσιών που φορούσε ο Μάικλ Τζέι Φοξ στο 'Back to the Future', όλη αυτή η μανία άρχισε από ένα ζευγάρι που απείχε σε κόστος περί τα 35.900 δολάρια! Ναι μεν "απ' όταν θυμάμαι τον εαυτό μου έπαιρνα ένα ζευγάρι το χρόνο", ωστόσο "ονειρευόμουν να συμβεί αυτό" από τη στιγμή που φόρεσε ένα συγκεκριμένο παπούτσι, από τα πιο δημοφιλή της εποχής.

"Ο πρώτος παίκτης που ειδωλοποίησα πέραν του Τζόρνταν. Όταν άρχισα να λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν μου το μπάσκετ και ν' αυξάνω σε τρελά επίπεδα τους ρυθμούς μου, ο Λάρι Τζόνσον ήταν κάτι απόλυτο για έναν 8χρονο από τη Βόρεια Καρολίνα. Ο 'grandmama' ήταν διαφορετικός. Η δυναμική του και ο τρόπος που διάλεγε να επιτεθεί ήταν αυτά που λάτρεψα, αλλά ταυτόχρονα έμοιαζε σαν τους τύπους στη γειτονιά μου. Ο λόγος που πήγα με το '2'. Ένιωθα ότι ο Λάρι Τζόνσον ήμουν εγώ και εγώ ήμουν αυτός και αυτά τα παπούτσια το συμβολίζουν όλο αυτό για μένα", έγραψε στην πρόσφατη ανάρτησή του, σε μια πληροφορία-ομολογία που δεν γνώριζαν πάρα πολλοί.

Ταυτισμένος απόλυτα με το No1 του draft το 1991, ρούκι της χρονιάς για το 1992 και χρυσό παγκόσμιος πρωταθλητής στο Τορόντο το 1994, ο Πι Τζέι Τάκερ λάτρεψε (μόνο και μόνο γι' αυτόν το λόγο) τα Converse Reacts του του 1993 στη μαύρη έκδοση τους με τις θαλασσιές λεπτομέρειες στον καμβά που παρέπεμπαν στα χρώματα των Σάρλοτ Χόρνετς. Της ομάδας δηλαδή που ο Τεξανός φόργουορντ αγωνίστηκε σταθερά ως το 1996, έχοντας προηγουμένως υπογράψει ένα 12ετές συμβόλαιο 84 εκατομμυρίων - το καλύτερο στη λίγκα. Προτού δοθεί ανταλλαγή και συνεχίσει για άλλη μια πενταετία στους Νιου Γιορκ Νικς εγκαταλείπωντας μ' ένα παχύ 'τι θα γινόταν', αν δεν είχε υποστεί τον τραυματισμό στην πλάτη που επηρέασε σφόδρα την εκρηκτικότητά του.

Τότε η Converse, έχοντας χάσει την ισχύ της, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Nike-Τζόρνταν, είχε ανάγκη ένα πρόσωπο για να εισβάλει ξανά δυναμικά στην αγορά και το deal με τον LJ ήταν αυτό που ζητούσε. Το προϊόν που λάνσαρε όμορφο δεν το έλεγες. Ομολογουμένως το λευκό με την ποικιλία χρωμάτων ήταν λίγο πιο δημιουργικό και ιδιαίτερο. Η εταιρία είχε, υποτίθεται, προσπαθήσει με την προσθήκη ενός πρωτοποριακού τζελ που ενίσχυε τη σόλα και προστάτευε τους παίκτες από τους κραδασμούς να κερδίσει το κοινό. Ωστόσο δίχως τον Λάρι Τζόνσον και τις ιδέες του τμήματος μάρκετινγκ δεν θα 'χε πετύχει στο ελάχιστο.

Ο 'Grandmama', ως είδωλο της εποχής, κατάφερε να σημαδέψει πολλά παιδιά πριν ή μετά τα 10 τους. Μεταξύ αυτών ο Πι Τζέι Τάκερ. Τα sneakers του έμειναν μια δυνατή ανάμνηση και τίποτα περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα