Τα 1+3 σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού πριν από την Τότεναμ

17:49 25/11/2019 - Πηγή: Contra

Ο εντός έδρας αγώνας της πρεμιέρας στον όμιλο του Champions League με αντίπαλο την Τότεναμ έχει μόλις τελειώσει και όλος ο 'ερυθρόλευκος' οργανισμός πανηγυρίζει. Το 2-2 με την εν ενεργεία φιναλίστ υπήρξε ένας ηράκλειος άθλος δεδομένου πως οι Χάρι Κέιν - Λούκας Μόουρα είχαν σκοράρει δις από το 26' ως το 30' και ο Ολυμπιακός έχανε 2-0. Οι παίκτες

του Πέδρο Μαρτίνς είχαν ήδη τρέξει πολύ. Έτρεξαν ακόμη περισσότερο. Ο Μπουχαλάκης κάλυψε κοντά στα 12 χιλιόμετρα, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πίσω από τον Έρικσεν, ενώ ο Γκιλέρμε, ο Ποντένσε, ο Μασούρας και ο Τσιμίκας υπερέβησαν τα 10 χιλιόμετρα στο χορτάρι. Ο διεμβολιστής Πορτογάλος ήταν αυτός που με το εύστοχο διαγώνιο στο 44' έβαλε την σπίθα στην αναζωπύρωση της φλόγας και ο Βαλμπουενά εκείνος που στο 54' που σφράγισε την ανατροπή. Οι Πειραιώτες είχαν υποχρεώσει τους Λονδρέζους να βιώσουν ένα 'greek drama', όπως αποτύπωναν τ' αγγλικά tabloids το ξημέρωμα της επόμενης.

Στο φινάλε του live η υπηρεσία της UEFA δημοσίευσε μια δημοσκόπηση για το ποια ομάδα θα συνέχιζε, σίγουρα, στην επόμενη φάση. Εκείνη τη βραδιά ο Ολυμπιακός συγκέντρωνε την προτίμηση του 40% των ψηφοφόρων! Με τέτοιο ποσοστό αναδείκνυε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Από τις 18 Σεπτεμβρίου και ως, αύριο 26 Νοεμβρίου, το νέο ραντεβού των δύο επί βρετανικού εδάφους, θα έχουν διανυθεί χρονικά 69 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων διεξήχθησαν άλλοι 6 αγώνες συνολικά στο γκρουπ. Στους 3 εξ αυτών μετείχαν οι 'ερυθρόλευκοι'. Άλλο βαθμό δεν βρήκαν πάντως, χάνοντας 3-1 στο Βελιγράδι και δύο φορές από την Μπάγερν (2-3 εντός, επειδή ο Σεμέντο τσιγκουνεύτηκε ένα πλάγιο, και 0-2 εκτός, αφού ο Σα άντεξε ως το 69'). Η Τότεναμ πρόλαβε την ίδια ώρα να φτάσει τους 7 πόντους, χάρη στο 2/2 με 9-0 επί των Σέρβων, οι οποίοι μετρούν επίσης τη νίκη επί του 'orthodox brother' από τον Πειραιά.


Ομάδα Αγώνες Ν-Ι-Η Γκολ Βαθμοί 1. Μπάγερν Μονάχου 4 4-0-0 15-4 12 2. Τότεναμ 4 2-1-1 13-9 7 3. Ερυθρός Αστέρας 4 1-0-3 3-13 3 4. Ολυμπιακός 4 0-1-3 5-10 1


Τα κουκιά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές είναι μετρημένα για τους 'ερυθρόλευκους'. Εκείνη η ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία θ' αναστηθεί και θα ζωντανέψει μονάχα στην περίπτωση που η ελληνική ομάδα καταφέρει να επικρατήσει της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο πια στο βόρειο Λονδίνο. Το Σάββατο τα 'σπιρούνια' (ή 'πετεινοί' ή όπως αλλιώς) κατάλαβαν πόσο μεγαλύτερος είναι σε μέγεθος ο Πορτογάλος προπονητής από τον καθένα μέσα στον οργανισμό, αλλά τον Ολυμπιακό ουδόλως τον απασχολεί αυτό. Τον νοιάζει ν' αφήσει πίσω το heavy metal 1-1 στη Νέα Σμύρνη και να βρει ένα αποτέλεσμα αντίστοιχο του 3-2 επί της Άρσεναλ, με άλλους ήρωες, 7 χιλιόμετρα μακριά και 4+ χρόνια νωρίτερα.

Μόνο τότε θα μείνει σε τροχιά επανόδου στη 'Φάση των 16' ύστερα από 6 χρόνια και τους διπλούς αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα έχει εξασφαλίσει μάλιστα το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας, όταν ο ίδιος θα υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο και η Τότεναμ θα δοκιμάζει τις αντοχές της στο Μόναχο. Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός προκειμένου να συνεχίσει ως δεύτερος του Β' Ομίλου στο Champions League.

Ι. Νίκη επί της Τότεναμ και νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

Σε αυτό το ενδεχόμενο, που είναι το μοναδικό υπαρκτό σενάριο πρόκρισης, θα πρέπει, για να επιβεβαιωθεί ολοκληρωτικά, η Μπάγερν να κερδίσει την Τότεναμ στο Μόναχο. Δεν θα τους ενδιαφέρει τους Πειραιώτες τι θα έχει συμβεί στο Αστέρας-Μπάγερν, γιατί -όπως και να 'χει- θα έχουν αφήσει πίσω τους Σέρβους.

Εφόσον συμβεί, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:


Ομάδα Αγώνες Ν-Ι-Η Βαθμοί 2. Ολυμπιακός 6 2-1-3 7 3. Τότεναμ 6 2-1-3 7 Ο στρωτός δρόμος για το Europa League

Ξεκάθαρα -και χωρίς αυταπάτες- η πρόβλεψη/εκτίμηση που θέλει την ελληνική ομάδα να προκρίνεται στη Φάση των 32 του Europa League συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες υλοποίησης στο φινάλε της διαδικασίας.

Ο Ολυμπιακός θα είναι τρίτος σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Ι. Αν νικήσει την Τότεναμ και φέρει ισοπαλία από τον Αστέρα.

Θα πρέπει φυσικά η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να μην πάρει ούτε βαθμό από την Μπάγερν στο μεταξύ τους παιχνίδι.


Ομάδα Αγώνες Ν-Ι-Η Βαθμοί 3. Ολυμπιακός 6 1-2-3 5 4. Ερυθρός Αστέρας 6 1-1-3 4

ΙΙ. Αν χάσει από την Τότεναμ και νικήσει τον Αστέρα.

Θα πρέπει πρώτα ο Αστέρας να έχει ηττηθεί από την Μπάγερν και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός να καλύψει τη διαφορά των δύο γκολ της ήττας του πρώτου αγώνα. Δεν του φτάνει το υπέρ του 1-0 ή το 2-1. Οφείλει να ψάξει νίκη με 2-0, 3-1, 3-0, 4-1 κλπ, γιατί είτε θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων είτε περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Σε καμία περίπτωση δεν του κάνουν νίκες του στιλ 4-2 ή 5-3, διότι τα εκτός έδρας γκολ του Αστέρα στα μεταξύ τους ματς θα είναι περισσότερα.


Ομάδα Αγώνες Ν-Ι-Η Βαθμοί 3. Ολυμπιακός 6 1-1-3 4 4. Ερυθρός Αστέρας 6 1-1-3 4

ΙΙΙ. Αν φέρει ισοπαλία με την Τότεναμ και νικήσει τον Αστέρα.

Η μη νίκη του Αστέρα απέναντι στην Μπάγερν αποτελεί άχαστη προϋπόθεση.

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί 3. Ολυμπιακός 6 5 4. Ερυθρός Αστέρας 6 3 ή 4

Σε ποια θέση εκτιμάτε ότι θα τερματίσει ο Ολυμπιακός;

Να επιστρέψουν οι 'κομμένοι' στην Εθνική ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


Keywords
Τυχαία Θέματα