Ποιος είναι ο καταλληλότερος προπονητής για τον Ολυμπιακό;

10:49 8/10/2019 - Πηγή: Contra

Ο χωρισμός με τον Ντέιβιντ Μπλατ δεν ήταν μια συνθήκη που οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού είχαν προβλέψει ότι θα συμβεί. Τουλάχιστον όχι τόσο πρόωρα στη σεζόν. Στον αθλητισμό τίποτα δεν λαμβάνεται ως δεδομένο, πόσο μάλλον η μετέωρη δουλειά ενός προπονητή που αξιολογείται ανά τρεις ημέρες, αλλά μόνο ένα σοκαριστικά βίαιο αποτέλεσμα όπως το 82-63 από τη Βιλερμπάν στο 'Αστρομπάλ', στην πρεμιέρα της Euroleague, θα μπορούσε να θέσει σε λειτουργία

του μηχανισμούς αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας και αυτοσυντήρησης του 'ερυθρόλευκου' οργανισμού. Το ανοσοποιητικό έστειλε αντισώματα.

Η συντριβή από μια ομάδα της τρίτης βαθμίδας στη διοργάνωση αποφασίστηκε πως πρέπει ν' αντιμετωπιστεί με αμεσότητα για να εξισορροπηθεί η αγωνιστική αστάθεια που προέκυψε τόσο σύντομα και ο Αμερικάνος προπονητής 'θυσιάστηκε' αναπόφευκτα. Το χρονικό σημείο, βέβαια, θα ήταν αδύνατο να ευνοήσει την ύπαρξη ενός διαθέσιμου εναλλακτικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τον Κεστούτις Κεμζούρα να εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε μια μεταβατική περίοδο και στο 10ήμερο που θα μεσολαβήσει, μετά τους δύο εντός έδρας αγώνες με Βαλένθια και Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης, να παραδώσει τη σκυτάλη στον εκλεκτό.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι μια συμφωνία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα ήταν αφενός η πιο παραδεκτή αφετέρου η πλέον ταιριαστή τροπή για τον Ολυμπιακό. Μόνο που η περίπτωση του Έλληνα κόουτς, που έφυγε με το στίγμα του 'αποτυχημένου' για μια ήττα σε κύπελλο τον Οκτώβριο του 2014, μοιάζει -στην περίοδο τούτη- ένας ευσεβής πόθος. Ή για να τεθεί πιο κομψά, μια περίπτωση που δεν συγκεντρώνει χειροπιαστές πιθανότητες. Η εκδοχή ενός επαρκώς έμπειρου προπονητή που γνωρίζει τ' αποδυτήρια και είναι αποδεκτός από μεγάλη πλειονότητα των (Ελλήνων) παικτών φαντάζει πολύ πιο προσιτή ως το φινάλε της σεζόν και ακολούθως να παρθούν αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό).Είναι τότε που -όπως όλα δείχνουν- θα καθοριστεί το μέλλον του Ολυμπιακού.

Εσύ ξέρεις αλήθεια ποιον θα επιθυμούσες να δεις για την τεχνική ηγεσία; Απαντώντας σε επτά πολύ απλές ερωτήσεις θα καταλάβεις ποιος είναι ο τέλειος κατά την άποψή σου. Διότι κάτι άλλο μπορεί να θεωρείς ιδανικό κι άλλο να πρεσβεύεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα