ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Κέρδισε τον ίδιο του τον εαυτό

09:54 5/3/2020 - Πηγή: Contra

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν είχε περιθώρια για απώλειες. Όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και δη στο αποτέλεσμα του 1ου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και στο γόητρο. Η 'πληγή' του πρόσφατου 0-1 από τον ίδιο αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο παρέμενε ανοιχτή. Ήταν η 'μαχαιριά' στην καρδιά. Το 1-1 του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, η επιβεβαίωση

του προβλήματος. Κάτι δεν πάει καλά. Το ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν η ευκαιρία για restart. Aκόμα ένα μέσα στη χρονιά. Η Τούμπα δεν έχει γεμίσει, καμία σχέση ο παλμός με το αντίστοιχο ντέρμπι για τη Super League 1. Μία σχετική παγωμάρα, περισσότερο ερώτημα για το πώς θα εμφανιστεί ο Δικέφαλος. Η παγωμάρα έγινε απόλυτη σιωπή. Στο 8', 0-2 ο Ολυμπιακός. Ό,τι πλάνο είχε σχεδιάσει ο Πορτογάλος προπονητής, κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Ένας ΠΑΟΚ που κατέβηκε με ορθολογική ενδεκάδα, με τον Μάτος να επιστρατεύεται για τα δύσκολα και τον Βιεϊρίνια να προστίθεται στα προβλήματα. Μέσα ο Τσούμπα Άκπομ για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στην ταχύτητα, μέσα ο Δημήτρης Πέλκας, μέσα και ο Ομάρ ελ Καντουρί. Τα 'βαριά' χαρτιά.

Όλα σκόρπισαν στον αέρα. Το 0-2 δεν είχε τακτικές, δεν είχε συστήματα, δεν είχε ποδοσφαιρικούς τρόπους αντιμετώπισης. Το 0-2 θα μπορούσε να γίνει 0-4, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Σαν τον ετοιμοθάνατο που πετάγεται στο ηλεκτροσόκ. Τέτοιο ήταν το γκολ του Πέλκα δύο λεπτά μετά. Ακόμα πιο ισχυρό αυτό του Γιόσιπ Μίσιτς στο 12'. Από την κόλαση, στον παράδεισο και από τον παράδεισο στη μεγάλη ανατροπή του 2ου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τίτλο με τη νίκη του το βράδυ της Τετάρτης. Κέρδισε χρόνο και αυτοπεποίθηση. Ο Φερέιρα δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη όσων των αμφισβητούν, κέρδισε όμως το δικαίωμα να παλέψει για τη συνέχεια. Για τα πλέι οφ και την πρόκληση του -7, για την πρόκριση στον τελικό και τη διεκδίκηση ενός τροπαίου.

Για πρώτη φορά την εφετινή χρονιά σε ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση από δική του ορμή. Όχι από μία φάση, αλλά από μία ολόκληρη αντιμετώπιση. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, δημιουργήθηκαν δυσκολίες από τα πρώτα λεπτά, τις αντιμετώπισε, βγήκε μπροστά, γύρισε την κατάσταση, έδειξε παλμό. Τούτη είναι ακόμα μεγαλύτερη νίκη από το 3-2 που του δίνει ένα (ισχνό) προβάδισμα για τη ρεβάνς του Φαλήρου. Είναι η τονωτική ένεση, είναι η αυτοπεποίθηση που ξεπήδησε από τις στάχτες. Ήταν το πληγωμένο γόητρο για μία ομάδα που δέχθηκε πιο σκληρή κριτική από αυτή που της αναλογούσε.

Η επικράτηση επί του Ολυμπιακού δεν δίνει πρόκριση πόσο μάλλον κάποιον τίτλο. Δίνει, όμως, το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μπει ξανά σε πρωταθληματική αύρα, να συνειδητοποιήσει το μέγεθός του. Και είναι μία απάντηση στον πληγωμένο κόσμο που έμεινε εκτός Τούμπας ότι αυτή η ομάδα, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αήττητη σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αξίζει περισσότερο σεβασμό. Ακόμα και στα άσχημα βράδια.

***

Έχει δίκιο ο Δώνης στην κόντρα με τον Αλαφούζο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα