Ολυμπιακός-Άρης: Η θυσία του Μαρτίνς είναι αναίμακτη για την ώρα

23:50 10/2/2021 - Πηγή: Contra

Με αντίπαλο μόνο τον χρόνο για τον τίτλο, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τη μάχη της Ευρώπης με την Αϊντχόφεν, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει τον πρώτο προημιτελικό με τον Άρη στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Το τελικό 2-1, αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς για τη ρεβάνς και είναι αποτέλεσμα των προτεραιοτήτων που έθεσαν οι 'ερυθρόλευκοι'. Κακά τα ψέμματα, δεν ήταν ποτέ εφικτό για μια ελληνική ομάδα να αγωνίζεται με τρία καρπούζια στη μασχάλη. Και η ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν με το αδυσώπητο

αγωνιστικό πρόγραμμα, κάνει ακόμη πιο δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα. Και εν προκειμένω αναγκάζει τους Πειραιώτες να διαλέξουν πού θα ρίξουν περισσότερο βάρος.

Η κλήρωση δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, στέλνοντας τον αγκαλιά με τον δεύτερο της βαθμολογίας στη Super League Interwetten και προερχόμενο από τον θρίαμβο με την ΑΕΚ, Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει φιλοδοξίες φέτος. Κι αν αυτές περιορίζονται στο πρωτάθλημα μέχρι την δεύτερη θέση, στο Κύπελλο φτάνουν ακόμη πιο μακριά. Επομένως η επιλογή του Μαρτίνς να πάει σε ένα μάλλον εκτεταμένο ροτέισον, έμοιαζε παρακινδυνευμένη αλλά και επιβεβλημένη. Να έπαιζαν οι βασικοί τρία ματς σε μια εβδομάδα; Αδύνατον. Το ευτύχημα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως βρίσκεται σε θέση να κάνει θυσίες αναίμακτα. Διαπίστωση που ακόμη δεν αφορά την πρόκριση, αλλά σίγουρα το πρώτο... ημίχρονο του προημιτελικού.

Ο 18χρονος Τζολάκης κάτω από την εστία, πρώτη συμμετοχή του Λαλά, πρώτη του Παπασταθόπουλου στη βασική ενδεκάδα, μέσα οι Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Κάιπερς και 4-4-2. Είχε και ο Άρης τις απουσίες του (Ματίγια, Ματέο Γκαρσία), αλλά η δική του ενδεκάδα είχε ως επί το πλείστον βασικούς ποδοσφαιριστές. Με τον Μήτρογλου ακόμη ανέτοιμο και στον πάγκο, αυτό που σίγουρα δεν διέθετε η ομάδα του Μάντζιου ήταν έναν επιθετικό όπως ο Αχμέτ Χασάν. Αντιτουριστικός μεν, αλλά πολύ αποτελεσματικός. Με βάση τους αριθμούς, ακόμη πιο αποτελεσματικός από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Και η αξία του Μαροκινού φορ είναι που δίνει δόξα στον Αιγύπτιο συμπαραστάτη του στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης.

Θέμα σύγκρισης δεν τίθεται, γι' αυτό και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Γι' αυτό όμως τα επιτεύγματα του Χασάν αποκτούν μεγαλύτερη αξία. Ο Ελ Αραμπί έχει 44 γκολ σε 77 ματς με τον Ολυμπιακό, σκοράροντας 1 γκολ κάθε 122 λεπτά και 0,6 ανά ματς. Ο Αιγύπτιος έφτασε τα 33 γκολ σε 70 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 1 γκολ κάθε 100 λεπτά και 0,47 ανά ματς.

Νίκησε την άμυνα του Άρη μόλις 51 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ολοκληρώνοντας ιδανικά την καταπληκτική συνεργασία Βρουσάι - Κάιπερς, για το 1-0. Και στο 14' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, χρεώνοντας μια ασίστ στον Χολέμπας. Ενδιάμεσα, ο Άρης είχε ισοφαρίσει όταν από γύρισμα του Μάνου, ο Μπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες παρατηρήθηκε μια σχετική ισορροπία, με την κατοχή μπάλας στο 54% - 46%, αλλά η διαφορά εντοπίστηκε στην θέση του φορ. Ο Ολυμπιακός είχε 11 τελικές, οι 7 στο τέρμα, με τις δύο να γίνονται γκολ από τον Χασάν. Ο Άρης ολοκλήρωσε το ματς με 5 τελικές, αλλά καμία on target. Στη ρεβάνς οφείλει να βρει τις λύσεις αν θέλει να ανατρέψει την κατάσταση και σίγουρα μέχρι τότε ο Κώστας Μήτρογλου θα είναι πολύ πιο έτοιμος σε σχέση με το σκάρτο 25λεπτο που αγωνίστηκε στο Φάληρο.

Ωστόσο μέχρι τότε και η εικόνα στον Ολυμπιακό θα είναι πιο ξεκάθαρη. Οι Πειραιώτες θα έχουν βγάλει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και θα είναι γνωστή πια η έκβαση της μάχης με την Αϊντχόφεν. Αν είναι αρνητική, τότε οι 'ερυθρόλευκοι' θα εμφανιστούν πάνοπλοι για την πρόκριση. Αν είναι θετική, ο Πέδρο Μαρτίνς θα αναγκαστεί να κάνει μια ακόμη 'θυσία'. Ελπίζοντας πως και αυτή θα είναι αναίμακτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα