Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

12:43 19/11/2020 - Πηγή: Contra

Η ολοκλήρωση του Nations League βάζει τέλος και στην προσπάθεια των 55 χωρών μελών της UEFA να συλλέξουν βαθμούς για καλύτερο πλασάρισμα στο FIFA ranking. Η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε την ύστατη στιγμή στην 30ή θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών ομάδων (53η συνολικά), κάτι που σημαίνει ότι διατηρήθηκε

στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η 'γαλανόλευκη' πάσχιζε γι' αυτό το προνόμιο ώστε (στη θεωρία) να έχει μόνο 2 ομάδες υψηλότερου επιπέδου στον όμιλό της, στοχεύοντας να υποσκελίσει τουλάχιστον τη μία. Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι 10 νικητές των 10 προκριματικών ομίλων, ενώ οι 10 χώρες που θα καταλάβουν τη 2η θέση, μαζί με 2 επιλαχούσες από το Nations League (δεύτερη ευκαιρία που έχασε η Ελλάδα έπειτα από το 0-0 με τη Σλοβενία) θα παίξουν στα playoffs, για ακόμα 3 'εισιτήρια' για το Κατάρ.

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη χώρα μας βρίσκονται Ρωσία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρεια Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία και Φινλανδία, δηλαδή εθνικές ομάδες που αποφεύγει στην κλήρωση και χώρες με τις οποίες η Ελλάδα θα είχε έντονο ανταγωνισμό, αν υποχωρούσε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Αν υποτεθεί ότι το 1ο γκρουπ δυναμικότητας είναι αχτύπητο (υπάρχουν εξαιρέσεις, βέβαια), με Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία και Ολλανδία, τότε η χώρα μας θα προσπαθήσει να 'χτυπήσει' μία εκ των Ελβετίας, Ουαλίας, Πολωνίας, Σουηδίας, Αυστρίας, Ουκρανίας, Σερβίας, Τουρκίας, Σλοβακίας και Ρουμανίας, που συνθέτουν το 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

ΤΑ 5 ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι κάθε όμιλος θα περιλαμβάνει 5 ή 6 ομάδες, μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Οι όμιλοι της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ισπανίας θα έχουν 5 ομάδες, ώστε αυτές οι 4 χώρες να έχουν χρόνο για να αγωνιστούν στο Final Four του Nations League, όπου προκρίθηκαν. Η πρεμιέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου και το φινάλε στις 16 Νοεμβρίου του 2021. Τα playoffs θα διεξαχθούν μεταξύ 24 και 29 Μαρτίου 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα