Οι 10 κορυφαίοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

18:35 30/10/2019 - Πηγή: Contra

Με την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι ομάδες της Super League δεν έχουν μόνο τους αγωνιστικούς τους στόχους για να ανησυχούν. Υπάρχουν και μια σειρά από παίκτες πρώτης γραμμής που τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2020 και από τον προσεχή Γενάρη μπορούν να διαπραγματευτούν την επόμενη επαγγελματική τους στέγη, δίχως ο σύλλογος στον οποίο ανήκουν να έχει λόγο στις εξελίξεις.

Στην κατηγορία αυτοί προφανώς και ανήκουν οι παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας. Στους

10 κορυφαίους παίκτες, με βάση την χρηματιστηριακή τους αξία όπως αποτυπώνεται στο transfermarkt, που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός έχουν από δύο εκπροσώπους και οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος από έναν.

Ομάδα Παίκτης Αγοραστική αξία ΠΑΟΚ Μαουρίσιο 3,5 εκατ. ευρώ Ολυμπιακός Ματιέ Βαλμπουενά 1,5 εκατ. ευρώ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια 1,5 εκατ. ευρώ ΑΕΚ Νίκλας Χουλτ 1,25 εκατ. ευρώ Άρης Μπράουν Ιντέγε 1,25 εκατ. ευρώ Παναθηναϊκός Σωκράτης Διούδης 1 εκατ. ευρώ Παναθηναϊκός Εμάνουελ Ινσούα 0,9 εκατ. ευρώ Ατρόμητος Μάντσον 0,9 εκατ. ευρώ ΑΕΚ Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι 0,9 εκατ. ευρώ Άρης Νικολά Ντιγκινί 0,8 εκατ. ευρώ

Οι Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ ήταν κομβικοί παίκτες στην περσινή κατάκτηση του νταμπλ και αμφότεροι εσχάτως έχουν επιστρέψει από τον ίδιο σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού), προσπαθώντας να ξαναβρούν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Μοιάζει δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει προτάσεις για την παραμονή τους.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού αποκτήθηκε το καλοκαίρι με συμβόλαιο ενός χρόνου, επιλογή που δεν απεικόνιζε την αξία αλλά την ηλικία του (35). Ωστόσο ο Γάλλος κάνει... παπάδες στο πρώτο τρίμηνο με τα 'ερυθρόλευκα' (4 γκολ, 9 ασίστ) και οι Πειραιώτες ήδη σκέφτονται να του προτείνουν έναν ακόμη χρόνο συνεργασίας.

Οι Νίκλας Χουλτ και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι βασικοί παίκτες στην άμυνα της ΑΕΚ. Το πρόβλημα και για τους δύο, ειδικά για τον Ουκρανό, δεν αφορά τις ικανότητες τους στο χορτάρι αλλά το γεγονός πως συχνά αντιμετωπίζουν μυϊκά προβλήματα. Η παραμονή τους θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από τις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Μπράουν Ιντέγε και Νικολά Ντιγκινί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας του Άρη. Ο Νιγηριανός έχει απολογισμό 3 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα, ο Γάλλος μετράει για την ώρα 2 γκολ και 1 ασίστ. Η ποιότητα τους είναι δεδομένη, το ίδιο και η επιθυμία του Άρη να τους κρατήσει. Η παραμονή τους θα παιχτεί στις διαπραγματεύσεις.

Σωκράτης Διούδης και Εμάνουελ Ινσούα είναι δύο παίκτες που εμπιστεύεται απόλυτα ο Γιώργος Δώνης στον Παναθηναϊκό. Όχι τυχαία, αφού είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση στα μετόπισθεν των 'πρασίνων'. Η διοίκηση θα επιχειρήσει να τους διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας.

Στον Ατρόμητο ο Μάντσον έχει ήδη συμπληρώσει 70 συμμετοχές, τις περισσότερες που έχει πραγματοποιήσει σε έναν σύλλογο. Παίκτης αναντικατάστατος στην μεσαία γραμμή της ομάδας του Περιστερίου, αναμένεται να έχει κάμποσες επιλογές εφόσον δεν συμφωνήσει με τον Ατρόμητο για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Φυσικά αυτοί δεν είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές της Super League που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς. Ορισμένες ακόμη χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος στον Ολυμπιακό, οι Ματίας Γιόχανσον, Χρήστος Δώνης, Αντονί Μουνιέ και Βαγγέλης Οικονόμου στον Παναθηναϊκό, οι Μπάλαζ Μέγκιερι, Ροντρίγκο Γκάλο, Ραούλ Μπαένα και Ρόλαντ Ουγκράι στον Ατρόμητο, οι Μιχάλι Κόρχουτ, Φραν Βέλεθ, Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Μάρτιν Τόνσο, Χουλιάν Κουέστα και Ούγκο Σόουζα στον Άρη, οι Βίκτορ Κλωναρίδης και Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος στην ΑΕΚ, ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον της ΑΕΛ, ο Βλαντ Μοράρ του Παναιτωλικού και ο Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς της Ξάνθης.

Έκρινε τους διεκδικητές του τίτλου το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα