ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού: Αποκλεισμός με μια συγγνώμη

22:12 17/9/2020 - Πηγή: Contra

Πριν 20 χρόνια έπαιξε για τελευταία φορά ο ΟΦΗ στο Κύπελλο UEFA και 13 χρόνια πέρασαν από την τελευταία του ευρωπαϊκή παρουσία, στο Κύπελλο Ιντερτότο... Επομένως η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League ήταν ένα γεγονός που ανέμεναν με περίσσιο ενθουσιασμό στο στρατόπεδο της ομάδα του Ηρακλείου. Η βραδιά ωστόσο έμελλε να τελειώσει με απογοήτευση, προϊόν ενός

γκολ των φιλοξενούμενων στο 50' που δεν έτυχε ανάλογης απάντησης. Και μιας συγγνώμης, βγαλμένης από ερασιτεχνικά πρωταθλήματα...

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα του σε 3-5-2. Ο Γιαννούλης ήταν σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και προτιμήθηκε για να δίνει μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία στους γηπεδούχους. Στάικος, Μεγιάδο και Νέιρα αποτελούσαν την τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Σαρδινέρο να παίζει ως δορυφόρος του φορ Φιγκεϊρέδο.

Στόχος του ΟΦΗ ήταν μην αφήσει τον Απόλλωνα να απειλήσει από τον άξονα, καλύπτοντας τους χώρους με πολλούς παίκτες. Ο Σίμος προτιμούσε να στέλνει στο πλάι τους φιλοξενούμενους, όπου οι κίνδυνοι να υπάρξει απειλή είναι λιγότεροι. Αποδείχθηκε σωστή η σκέψη, καθώς η κυπριακή ομάδα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο δίχως τελική στον στόχο. Όσο καλή ήταν η εικόνα των γηπεδούχων ανασταλτικά, τόσο προβληματική έμοιαζε στον τομέα της δημιουργίας.

Συνεργασίες δεν έβγαιναν, σωστή κίνηση στον χώρο δεν υπήρχε, με τον ΟΦΗ να μην έχει ανάπτυξη από τα άκρα και τον Σίμο να φωνάζει συνεχώς στον Σαρδινέρο να μην 'κολλάει' στον Φιγκεϊρέδο αλλά να περιμένει τη μπάλα στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών χαφ. Στο 42' ο Ισπανός επιθετικός σέρβιρε στον Βραζιλιάνο φορ, που ανάγκασε τον Δημητρίου σε σωτήρια επέμβαση, στην καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου.

Ο Απόλλων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές και βρήκε άμεσα σκορ στο ματς. Ο Νταμπό έμεινε όρθιος παρά την πίεση εντός περιοχής, γύρισε στον Ζάλαϊ και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Βάτερμαν για το 0-1 στο 50'. Το πόσο δύσκολα θα ήταν το βράδυ για τον ΟΦΗ φάνηκε στο 59', όταν ο Φιγκεϊρέδο έφυγε για τετ-α-τετ από κάθετη του... Μπένσοπ, με τον επόπτη να ανακαλύπτει offside από πάσα αντιπάλου και τον ρέφερι της αναμέτρησης να ζητάει συγγνώμη στους γηπεδούχους γιατί δέχθηκε την υπόδειξη...

Ο Σίμος άλλαξε σύστημα μετά το 65', άφησε το 3-5-2 για το 4-3-3 με τους Σολίς και Ναμπί στο ματς. Βρήκε μεγαλύτερη ισορροπία και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ο ΟΦΗ, ωστόσο οι παίκτες του ήταν απελπιστικά κακοί στην τελική απόφαση. Με συνέπεια να μην βρίσκουν ρυθμό δημιουργικά και πολύ περισσότερο να μην πλησιάζουν απειλητικά την εστία του Δημητρίου. Ο Απόλλων έκανε διαχείριση από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα, ο ΟΦΗ δεν βρήκε τελική (!) ως το τέλος του ματς και η επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Έχοντας ολοκληρωμένη την εικόνα της αναμέτρησης, είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ δεν έκανε όσα απαιτούνταν για να πάρει την πρόκριση. Ωστόσο στην καλύτερη του στιγμή μετά το 0-1, τράκαρε πάνω σε μια τραγική διαιτητική υπόδειξη, που σπανίως βλέπει κανείς ακόμη και στα ερασιτεχνικά. Ενδεχομένως η φάση του Φιγκεϊρέδο να μην κατέληγε σε γκολ, όμως όταν ο αντίπαλος γκολκίπερ είναι 20 μέτρα μακριά από την εστία του, οι πιθανότητες είναι εκεί. Υπαρκτές, ρεαλιστικές, αρκετές. Δεν είχε την ευκαιρία να τις διεκδικήσει ο ΟΦΗ, από μια συγγνώμη που σφράγισε τον αποκλεισμό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα