Ο Τζον Τέρι έχει τις πιο ακριβές και σπάνιες Ferrari στο γκαράζ του

12:04 12/2/2021 - Πηγή: Contra

Ύστερα από μια λαμπρή καριέρα κατά βάση στην Τσέλσι ως ποδοσφαιριστής, ο Τζον Τέρι μπορεί να περηφανεύεται για τους τίτλους που κατέκτησε, τις ατομικές διακρίσεις, αλλά και τα χρήματα που έβγαλε. Επαγγελματίας από το 1998 μέχρι το 2018, όταν κρέμασε τα 'παπούτσια' του σε ηλικία 38 ετών, δεν έφυγε από τον χώρο, αφού συνεχίζει ως βοηθός προπονητή στην Άστον Βίλα. Παρ' όλα αυτά, η ζωή του 'έφτιαξε' όταν ήταν αρχηγός των 'μπλε'. Ήταν και η εποχή που... έφτιαξε και το γκαράζ του και το γέμισε με πανάκριβα και σπάνια αυτοκίνητα. Με μια ξεκάθαρη προτίμηση στις Ferrari,

με τον... στόλο τους να ξεπερνά τα 4.500.000 ευρώ σε αξία.

Enzo Ferrari

Περίπου το μισό ποσό αφορά το... πετράδι του στέμματος, την Enzo Ferrari του. Πρόκειται για ένα από τα 400 οχήματα του εν λόγω μοντέλου (συγκεκριμένα 399 και ένα που δόθηκε ως δώρο στο Βατικανό και τελικά μπήκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς λόγους) που παρήγαγε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ 2002 και 2004, υπό την ονομασία του ιδρυτή της, Έντσο Φεράρι, χρησιμοποιώντας πολλά στοιχεία από τη Formula 1, όπου κυριαρχούσε εκείνη την εποχή. Ένα από αυτά είναι τα ανθρακονήματα, υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το σασί του αυτοκίνητου. Η μηχανή F140 B V12 καθιστά το όχημα επίσης ξεχωριστό, αφού ήταν η πρώτη της νέας γενιάς κινητήρων, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 355χλμ./ώ.

Το μοντέλο που έχει ο Τέρι στην κατοχή του βρισκόταν σε έκθεση στο Άμστερνταμ το 2003 και είχε καλύψει μόλις 6.700 χιλιόμετρα, όταν το αγόρασε. "Ήμουν γύρω στα 20, 21. Πήγαινα σε έκθεση στο Σάρεϊ όπου είχαν Enzo, με συνέπεια να γίνει το αυτοκίνητο των ονείρων μου όσο μεγάλωνα, αλλά δεν είχα χρήματα να το αγοράσω".

Ferrari 275 GTB

Το επόμενο μοντέλο που βρίσκεται στο γκαράζ του... προϋπήρχε του Τέρι. Πρόκειται για μια Ferrari 275 GTB, η οποία ήταν το απόλυτο supercar της δεκαετίας του '60. Βοήθησε σε αυτό κι η αξιοποίησή του στην ταινία Bullitt με τον Στιβ Μακουίν, που περιλαμβάνει μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα.

Το συγκεκριμένο όχημα βρέθηκε στην κατοχή του Τέρι το 2015 μέσω του Τομ Χάρτλεϊ τζούνιορ, έναν έμπορο αυτοκινήτων που τον έχει βοηθήσει στη συλλογή του από Ferrari όλα αυτά τα χρόνια. "Είχα τσεκάρει ορισμένα αυτοκίνητά του και αποφάσισα να τα δώσω όλα για το 275 GTB. Πάντα το εκτιμούσα", εξήγησε ο Τέρι για ένα μοντέλο που η μέση τιμή του αυτήν τη στιγμή ανέρχεται σε 1.700.000.

Ferrari 458 Spider

Τα προηγούμενα μοντέλα δεν είναι για... χόρταση. Πρόκειται για αυτοκίνητα που ο Τέρι τα κυκλοφορεί όταν το απαιτεί η περίσταση. Για... καθημερινά αμάξια διαθέτει δυο άλλες Ferrari, λίγο πιο προσιτές. Η 458 Spider είναι μία εξ αυτών. Με 0-100 σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 320χλμ./ώ., δεν είναι καθόλου άσχημο αυτοκίνητο για κάθε μέρα.

Προστέθηκε στη συλλογή το 2012, ένα χρόνο αφότου παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης και πολλές φορές μετέφερε τον Τέρι στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι στο Κόμπαμ. Μάλιστα, το εν λόγω μοντέλο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα των ποδοσφαιριστών, αφού βρίσκεται και στο γκαράζ του Μάριο Μπαλοτέλι. Η αξία του σήμερα εκτιμάται στις 180.000.

Ferrari Testarossa

Ο Τέρι δεν θα μπορούσε να είναι φαν της Ferrari και να μη διαθέτει αυτό το μοντέλο. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έκανε θραύση τη δεκαετία του '80, χάρη και στον Τομ 'Μάγκνουμ' Σέλεκ, που το χρησιμοποιούσε στη διάσημη σειρά εκείνης της δεκαετίας.

Συνολικά, η Ferrari παρήγαγε περίπου 10.000 τέτοια αυτοκίνητα, πολύ μεγαλύτερος αριθμός από τον συνήθη μέσο όρο. Γι' αυτό και η μέση τιμή πώλησης ακόμα και σήμερα δεν ξεπερνάει τις 100.000, καθιστώντας το ένα... απλό, καθημερινό όχημα για τον Τέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα