Ο πρόεδρος της Βαλένθια προσπαθεί να διαλύσει την ομάδα

13:29 14/9/2019 - Πηγή: Contra

Η Βαλένθια είναι μια από τις πιο ανοδικές 'μετοχές' της Primera Division: Μια ομάδα που κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa Del Rey της περασμένης σεζόν, ένας σύλλογος που συμμετέχει στο Champions League για δεύτερη σερί χρονιά. Όλα τα παραπάνω όμως δεν φαίνεται να αρκούν ώστε ο προπονητής ομάδας Μαρθελίνιο να διατηρήσει

τη θέση του στην ομάδα. Ο Πίτερ Λιμ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής από τη Σιγκαπούρη και ιδιοκτήτης της Βαλένθια, αποφάσισε την αποπομπή του προπονητή, λίγες ημέρες πριν από τις αναμετρήσεις της ομάδας με Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα και Τσέλσι για το Champions League. Σήμερα η Βαλένθια είναι καζάνι που βράζει.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ο Μαρθελίνιο μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Ματιέ Αλεμανί κυνήγησαν την μεταγραφή του Ραφίνια από την Μπαρτσελόνα ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Λιμ μπλόκαρε κάθε κίνηση για την πραγματοποίηση της μεταγραφής και πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, εισηγήθηκε την πώληση του καλύτερου επιθετικού της ομάδας, Ροντρίγκο Μορένο, στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Μαρθελίνιο και Αλεμανί αντιτάχθηκαν σθεναρά σε αυτό το σχέδιο, πιέζοντας να μείνει στην ομάδα ο παίκτης που είχε στο ενεργητικό του οκτώ γκολ και έξι ασίστ την περασμένη χρονιά.

Φυσικά σε αυτή την κόντρα, ο Λιμ δεν ήταν μόνος: o Χόρχε Μέντες, ο super-agent/άνθρωπος που 'ταΐζει' μερικά από τα κορυφαία ευρωπαϊκά clubs με ταλέντα, ήταν η 'σκιά' του Λιμ στην ομάδα, ο άνθρωπος που βρισκόταν εκεί για να επιβλέπει πως όλα πάνε βάσει κάποιου (αόρατου;) σχεδίου. Οι Μαρθελίνιο - Αλεμανί γνώριζαν πως το θέλημα τους συχνά θα προσέκρουε στις 'συμπληγάδες πέτρες' του τεχνοκορατικού διδύμου των Μέντες - Λιμ. Ήλπιζαν όμως, πως η καθιέρωση της Βαλένθια ως μια Top-4 δύναμη του ισπανικού ποδόσφαιρο θα τους έδινε περισσότερη δύναμη και επιρροή εντός της ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Σήμερα ο Άλμπερτ Θελάδες, πρώην βοηθός προπονητή του Τζούλιεν Λοπετέγκι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνική Ισπανίας, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σε μια 'ζαριά' που πρότεινε ο Μέντες και ενέκρινε ο Λιμ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο 44χρονος Θελάδες αναλαμβάνει τον πάγκο μιας ομάδας. Οι παίκτες, σύμφωνα με τον Guardian, είναι 'σοκαρισμένοι' από αυτή την εξέλιξη, αν και πίστευαν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Ορισμένοι, όπως ο σέντερ μπακ Εζεκιέλ Γκαράι και ο Ντάνιελ Παρέχο, δεν έκρυψαν την οργή τους:

"Ύστερα από πολλά χρόνια συνεργασίας μαζί σου, ξέρω πια πόσο τελειομανής είσαι, επαγγελματικά και προσωπικά. Δεν το έδειξες μόνο σε μένα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ταξίδεψες σε δύσκολο μονοπάτι και το έκανες υποδειγματικά. Τώρα, σπουδαίε μου κύριε, είσαι στην πόρτα. Όποιος πήρε την απόφαση να σε διώξει, δεν σεβάστηκε όχι μόνο εσένα, αλλά όλη την ομάδα, όλους τους οπαδούς. Θα το πω δυνατά: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ".

"Μίστερ, σου εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι σίγουρος πως όπου κι αν πας θα τα καταφέρεις και θα σε αφήσουν να κάνεις τη δουλειά σου. Σε ευχαριστώ που έκανες την ομάδα καλύτερη κι εμένα καλύτερο ποδοσφαιριστή".

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μια Βαλένθια με παίκτες εξοργισμένους με τη διοίκηση, χωρίς εμπιστοσύνη στο σχεδιασμό της ομάδας. Άραγε υπάρχει κουράγιο για τη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα