Ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να δώσει τώρα τον Λοβέρα

09:22 7/11/2020 - Πηγή: Contra

Ξάφνου ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα επανεμφανίστηκε στην 'ερυθρόλευκη' επικαιρότητα. Από τη μία αγωνίστηκε στα διαδοχικά, εντός έδρας, παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (ως αλλαγή) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (στη βασική 11άδα), καθώς μεσολάβησε το αναβληθέν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη αποκαλύφθηκε το -προ ημερών- ενδιαφέρον της Βάσκο ντα Γκάμα για την απόκτησή του. Οι Βραζιλιάνοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα το πρωτογενές ρεπορτάζ του Δημήτρη Σαμόλη στο SPORT24,

αναλύοντας το τι (ισχύει) και πώς (εν τέλεια θα καταλήξει). Επί της ουσίας παρείχαν τις περισσότερες από τις απαντήσεις σε ό,τι θα ρωτούσε κάποιος ψάχνοντας να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Έχουμε και λέμε:

➡ Πρώτα απ' όλα επιβεβαίωναν πως ο 21χρονος Αργεντινός έγινε εν μια νυκτί η βασική προτεραιότητα του Ρικάρντο Σα Πίντο για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του ρόστερ. Του Πορτογάλου (πρώην προπονητή του Ατρομήτου) που ανέλαβε τα ηνία της Βάσκο ντα Γκάμα (αντί του Ραμόν Μενέζες) στις 13/10 και σε λιγότερο ένα μήνα άπλωσε τα δίχτυα του στην Ελλάδα, πείθοντας τον Λέο Μάτος ν' αφήσει τον ΠΑΟΚ για να επαναπατριστεί και προλαβαίνοντας για καλή του τύχη τις εξελίξεις που γυρίσαν το χαρτί, με τον Πάμπλο Γκαρσία αντί του Αμπέλ Φερέιρα - που κατά διαβολική σύμπτωση προσελήφθη από την Παλμέιρας και είναι πια αντίπαλος του πρώην δεξιού μπακ του 'Δικεφάλου' στη Serie A του Campeonato Brasileiro.

➡ Κατόπιν μετέφεραν ότι η πρόταση των Βραζιλιάνων αφορούσε τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή ως το φινάλε της σεζόν και όχι την αγορά του. Διότι το απαραίτητο ρευστό δεν υπάρχει στα ταμεία για να καλυφθούν πλήρως οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ξοδεύοντας τον Αύγουστο του 2019 περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποδεσμεύσουν από τη Ροσάριο Σεντράλ, οι Πειραιώτες θα ήταν απίθανο να συναινέσουν με μια πρόταση που δεν θα 'ταν τουλάχιστον ισόποση. Σε καμία περίπτωση δε ουχί χαμηλότερη από τη νυν χρηματιστηριακή αξία του Λοβέρα που εκτιμάται (από το transfermarkt) στα 2.8 εκατομμύρια.

➡ Διευκρίνιζαν επίσης πως η υπόθεση θα έπρεπε να 'τρέξει' και να λήξει ως τη Δευτέρα 9/11. Διότι τότε λήγει η διορία των μεταγραφών μη γηγενών παικτών και φυσικά ο γεννημένος στη Λαγκούνα Μπλάνκα της επαρχίας Φορμόσα Αργεντινός εντάσσεται στην κατηγορία των αλλοδαπών. Η Βάσκο διαθέτει τρεις Αργεντινούς και έναν Κολομβιανό, άρα τρεις κενές θέσεις, αλλά κατά τα φαινόμενα δεν θα προφτάσει να κινηθεί μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζουν οι κανονισμοί.

➡ Κατέληγαν δε ότι, για τους παραπάνω λόγους, οι πιθανότητες που συγκεντρώνονταν ήταν ελάχιστες, παρόλο που ο Κριστιάν Λοβέρα, πατέρας του μικρού, εξέφραζε την επιθυμία του Μάξι "να παίξει σ' έναν μεγάλο σύλλογο της Βραζιλίας με τόση ιστορία" και γενικότερα το περιβάλλον του πίεζε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εμφάνιζαν μάλιστα νεότερη εξέλιξη, επικυρώνοντας σε συντριπτικό ποσοστό την αρνητική, για τη Βάσκο, έκβαση.

Vasco desesperado atrás de um ponta/meia estrangeiro.

Tentou Guzman do Envigado não conseguiu.

Tentou Lovera do Olympiacos tbm não conseguiu.

Nos dois casos os jogadores queriam vir, mas os clubes não liberaram o empréstimo de graça.

Janela fecha segunda

— Cavalinho do Vasco (@cavalinhovasco) November 6, 2020

Εύστοχες, αν μη τι άλλο, οι τοποθετήσεις τους. To the point. Ξέχασαν μονάχα την παράμετρο με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 21χρονο και δεν το έκρυψε ποτέ του. Πιστεύει τρομερά στο ταλέντο του κι έχει να λέει για την επαφή του με την μπάλα, συνεπικουρούμενη από την οξυδέρκεια με την οποία κινείται στο γήπεδο. Αλλά και την προσπάθεια που έχει καταβάλει από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, παλεύοντας να προσαρμοστεί σ' ένα ξένο περιβάλλον χωρίς σταθερές (γλώσσα, οικογένεια). Το ότι ο Πορτογάλος κόουτς μιλάει σε σταθερή βάση με κολακευτικά λόγια για την αξία του, θεωρώντας πως "θα 'ναι ο επόμενος που θα συζητούν στην Ευρώπη" αντανακλά την πεποίθηση ότι έχει ένα 'διαμάντι' στη συλλογή του. Αλλιώς δεν θα του έδινε πέρυσι 33 συμμετοχές (41 λεπτά ανά ματς με 3 γκολ και 4 ασίστ). Ούτε είναι τυχαίο πως μετά τη σχεδόν εγωιστική ενέργειά του να μην πασάρει στον Ραντζέλοβιτς ρισκάροντας το τρίτο γκολ επί του Ατρομήτου (που εν τέλει επιτεύχθηκε) τον νουθέτησε με συμβουλές, δεν τον τιμώρησε και του έδωσε το χρίσμα του βασικού στο επόμενο. Η εκτίμηση αυτή είναι, άλλωστε, που είχε φρενάρει την κουβέντα για την εκδοχή της μετακίνησης στην Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ομολογουμένως η υπεραριθμία στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν αφήνει πολύ χώρο στην εξέλιξη του νεαρού μεσοεπιθετικού. Εδώ καλά-καλά αρχίζει ν' ανησυχεί για τη θέση του στο αρχικό σχήμα ο Γιώργος Μασούρας, την ώρα που ο Φορτούνης παίζει λιγότερο απ' όσο θα ήθελε και υπολόγιζε αφότου βγήκε από την περιπέτεια της αποθεραπείας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Πλέον ο Λοβέρα, που έχασε έδαφος εξαιτίας της περιπέτειας με τον κορονοϊό, έχει να ανταγωνιστεί τον Μπρούμα και τον Ραντζέλοβιτς, για να μην πάμε στον Σουντανί, στον Μπρούνο ή στον Βρουσάι, προκειμένου να κερδίσει ευκαιρίες και να βρει θέση στις αποστολές των Πειραιωτών. Όχι τις ευρωπαϊκές, μια και δεν είναι δηλωμένος στη λίστα. Παρόλα αυτά, κι αν δεν προκύψει οτιδήποτε που θ' ανακατέψει τα ισχύοντα δεδομένα, το πρότζεκτ είναι εκεί και δεν θα εγκαταλειφθεί τόσο γρήγορα. Όχι σε λιγότερους από 15 μήνες, μηδέ άνευ ικανού αντιτίμου. Πόσο μάλλον σε μια περίεργη και απρόβλεπτη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας απαιτείται πλειάδα επιλογών σε κάθε θέση. Ο Λοβέρα μπορεί να παίξει σε πολλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα