Ο δρόμος Αγγλία-ΗΠΑ-ΗΑΕ είναι στρωμένος με 500 εκατ. για τον Μέσι

19:31 19/2/2021 - Πηγή: Contra

Το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται ιδιαίτερα θερμό μεταγραφικά, αφού μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ ενδέχεται να αλλάξουν φανέλα. Δεδομένα ωστόσο τη μεγαλύτερη ίντριγκα δημιουργεί η περίπτωση του Λιονέλ Μέσι. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πριν την εκλογή νέας διοίκησης τον Μάρτιο, η παραμονή του Αργεντίνου σταρ στην Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ειδικά από τη στιγμή που

σύλλογοι με μεγάλη οικονομική δύναμη μοιάζουν διατεθειμένοι να τον πάρουν μακριά από την Βαρκελώνη.

Ανάμεσα τους και η Μάντσεστερ Σίτι, με επιπλέον δέλεαρ την παρουσία του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Μέσι κατέθεσε αίτημα μεταγραφής στην Μπαρτσελόνα, οι 'πολίτες' έριξαν στο τραπέζι συνολικά 700 εκατ. ευρώ για μια συμφωνία πέντε ετών με τον 'Pulga'. Η υπόθεση δεν προχώρησε, αφού ο Μέσι αποφάσισε ότι δεν θέλει να συρθεί σε δικαστική διαμάχη με την ομάδα που υπηρετεί από μικρό παιδί.

Από τότε δεν άλλαξαν πολλά, όσον αφορά την εργασιακή σχέση του πάικτη με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα η παραίτηση της καταστροφικής διοίκησης Μπαρτομέου ήταν μια νίκη του Μέσι. Όμως αγωνιστικά η ομάδα δείχνει πλέον να μην τον καλύπτει, ενώ παρά τις εξαγγελίες των υποψηφίων του νέου διοικητικού σχήματος, είναι αμφίβολο αν μπορεί να τον καλύψει και οικονομικά. Έστω κι αν ο Μέσι ευθύνεται ουσιαστικά το 30% των συνολικών εσόδων της Μπαρτσελόνα ετησίως, όπως παραδέχθηκε ο Λαπόρτα, που φιλοδοξεί να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο.

Η Σίτι την ίδια στιγμή φέρεται να επανήλθε με νέα πρόταση για τον 34χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό. Όχι ίδια με την προ εξαμήνου, αλλά εξαιρετικά δελεαστική. Τουλάχιστον όσον αφορά τις απολαβές του. Με το οικονομικό τοπίο να έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο χρόνο ελέω του κορονοϊού και τον Μέσι το ερχόμενο καλοκαίρι να συμπληρώνει συν μια σεζόν στην πλάτη του, η Σίτι έχει ένα εναλλακτικό πλάνο για τον παίκτη.

Το οποίο περιλαμβάνει διετές κλειστό συμβόλαιο με επιλογή για έναν ακόμη χρόνο, ακολούθως ένα ακόμη διετές κλειστό συμβόλαιο για το MLS και τη New York City (ομάδας κοινής ιδιοκτησίας) και στη συνέχεια έναν ακόμη χρόνο μπάλας, πλησιάζοντας τα 40 του χρόνια, στην Ινδία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Με την προοπτική ο Λιονέλ Μέσι να αποτελέσει πρεσβευτή της Μάντσεστερ Σίτι μετά το τέλος της καριέρας του.

Ποιο είναι το οικονομικό πακέτο της προσφοράς; 500 εκατ. ευρώ! Και η Μπαρτσελόνα έχει έναν πολύ δυνατό ανταγωνιστή για την υπογραφή του Αργεντίνου σταρ. Θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα; Η απάντηση θα δοθεί με σιγουριά μετά την εκλογή της νέας διοίκησης. Ο Μέσι δείχνει πως θα περιμένει αυτή την εξέλιξη πριν αποφασίσει για το μέλλον του, δίνοντας τον τελευταίο λόγο στους 'μπλαουγκράνα'. Για την ώρα η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη μιλήσει, στρώνοντας στα πόδια του Μέσι μισό δισ. ευρώ αν αποφασίσει να περπατήσει τον δρόμο Μάντσεστερ-Νέα Υόρκη-Εμιράτα...

Keywords
Τυχαία Θέματα