Ο διαιτητής στο Τυνησία - Μάλι σφύριξε λήξη στο 85' και στο 89:45

16:51 14/1/2022 - Πηγή: Contra

Αδιανόητα πράγματα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Τυνησίας με το Μάλι για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, αφού ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε δύο φορές τη λήξη, αμφότερες πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο!

Η πρώτη φορά ήρθε στο 85' κι ενώ το 2ο ημίχρονο είχε διακοπεί πέντε φορές για αλλαγές των δύο προπονητών, μία φορά για cooling break και δύο φορές για την εξέταση στο video των πέναλτι που καταλόγισε ο Τζάνι Σικάζουε στις δύο ομάδες.

Οι παίκτες και οι πάγκοι των δύο ομάδων τον ενημέρωσαν για το σφάλμα του και τελικά πήρε πίσω την απόφαση. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Ντίλαν Μπρον και δέχθηκε πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής από τη Ζάμπια είδε τη φάση το video, σπαταλώντας κι άλλο χρόνο, όμως δεν άλλαξε απόφαση.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά αγώνα κι ενώ το σκορ παρέμενε 1-0 για το Μάλι (σύμφωνα με τα πλάνα, στο 89:45), ο διαιτητής σφύριξε ξανά τη λήξη! Αυτήν τη φορά η απόφαση ήταν οριστική, με συνέπεια οι Τυνήσιοι να σπεύσουν αρχικά στον τέταρτο διαιτητή και στη συνέχεια στον Σικάζουε για να διαμαρτυρηθούν.

Οι σεκιούριτι του γηπέδου έσπευσαν να προστατεύουν τον διαιτητή από τη Ζάμπια, ο οποίος φυγαδεύτηκε για τα αποδυτήρια προστατευόμενος από δύο σειρές σωμάτων που του έκαναν χώρο, την ώρα που οι παίκτες του Μάλι είχαν σπεύσει στην κερκίδα του "Όμνισπορτ" όπου βρίσκονταν οι συμπατριώτες τους για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα