Μακάμπι-Παναθηναϊκός: Ο σεληνιασμένος Νέντοβιτς ήταν το πρόβλημα

23:36 22/12/2020 - Πηγή: Contra

Το πάλεψε ο Νέντοβιτς στο Τελ Αβίβ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Σέρβος γκαρντ θέλησε να περάσει στην ιστορία ως ο παίκτης που κέρδισε μόνος του μια ολόκληρη ομάδα, όμως κάτι τέτοιο αποδείχθηκε φυσιολογικά αδύνατο. Η Μακάμπι επικράτησε με σκορ 89-81 και ανέβασε το ρεκόρ της σε 7-9, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο 5-10. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη στο ματς, αν έβρισκε έστω έναν ακόμη παίκτη να συνδράμει την υπερπροσπάθεια του Νέντοβιτς.

Ο Σέρβος πέτυχε

ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, με 39 πόντους που ήρθαν από 7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 4/5 βολές! Σε συνδυασμό με τις 6 ασίστ, τα 2 ριμπάουντ, τα 2 κλεψίματα και ένα μόλις λάθος στα 29.34'' που έμεινε στο παρκέ, έγραψε 45 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και δικαίως θα μπορούσε να κυκλοφορεί με την μπέρτα του Superman μετά το ματς.

Την ίδια στιγμή που ο Σέρβος διέλυε το κοντέρ, ήταν και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Χωρίς κανέναν άλλο παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, η άμυνα της Μακάμπι αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε ανάσα καθώς δεν υπήρχε άλλος επιθετικός πόλος να την ανησυχήσει. Μονάχα ο Παπαγιάννης στάθηκε στο πλευρό του Σέρβου και αυτό κυρίως παίζοντας... τερματοφύλακας στην άμυνα. Με 11 ριμπάουντ και 4 μπλοκ ο διεθνής σέντερ το πάλεψε όσο μπορούσε στη μια πλευρά του παρκέ, καθώς στην άλλη πρόσφερε 6 πόντους με 3/4 προσπάθειες.

Το ξεκίνημα ήταν προβληματικό για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, που βρέθηκε πίσω με 21-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με 5/16 σουτ (3/9 δ., 2/7 τρ.) και μόλις 1 ασίστ, η διαφορά έμοιαζε μικρή. Η Μακάμπι χτυπούσε συνεχώς στο low post βρίσκοντας λύσεις. Ευτυχώς για τους 'πράσινους' οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από τα 6.75, διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμη χειρότερα από 41-30 του ημιχρόνου, με τα ριμπάουντ στο 21-13.

Ο Νέντοβιτς είχε 14 πόντους ήδη στο ματς και από την 3η περίοδο άρχισε το δικό του σόου, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να μειώνει στους 4 πόντους (50-46) και έκτοτε να μένει κοντά στο σκορ και την διεκδίκηση της νίκης. Το κακό για την ομάδα του Βόβορα ήταν πως δεν μπόρεσε να πιέσει κι άλλο την Μακάμπι, εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ για να πάρει προβάδισμα. Συνέχισε να κυνηγάει, αλλά στα τελευταία λεπτά ήταν ο Γουίλμπεκιν που έδινε όλες τις απαντήσεις στον Νέντοβιτς.

Κάθε μεγάλο σουτ του Σέρβου έτυχε ανάλογης απάντησης από τον Αμερικανό γκαρντ, που με τη σειρά του σταμάτησε στους 22 πόντους (4/5 δ., 4/8 τρ., 2/2 βολές). Με την διαφορά πως σε αντίθεση με τον 'μπόμπερ' του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αυτός της Μακάμπι είχε συμπαραστάτες. Μπράιαντ (13π., 4ρ., 2ασ.), Χάντερ (13π., 7ρ., 2ασ.) και Μπέντερ (9π., 6ρ., 3 μπλοκ) έβαλαν πλάτη στον ηγέτη τους, μέχρι την τελική επικράτηση.

Όσο σπουδαία κι αν ήταν η βραδιά για τον Νέντοβιτς, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του ενός παίκτη στην επίθεση ήταν αδύνατον να πάρει τη νίκη στο Τελ Αβίβ. Και το ζητούμενο στα επόμενα παιχνίδια είναι να μην βάζει 40άρες ο Σέρβος, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο...

Keywords
Τυχαία Θέματα