Η λίστα των παικτών που κατηγορήθηκαν για φόνο υποδέχθηκε τον Μάλμπασα

14:30 22/7/2020 - Πηγή: Contra

Οι φίλοι της ΑΕΚ σίγουρα θα θυμούνται τον Νίκολα Μάλμπασα, τον Σέρβο αμυντικό που φόρεσε τη φανέλα του 'Δικεφάλου' την σεζόν 2005-06. Ο 43χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θεωρείται ο Νο1 ύποπτος για την δολοφονία ενός 47χρονου άνδρα στην πόλη Ζέμουν της Σερβίας. Κατηγορείται πως στις 8 Ιουλίου μπήκε στο αμάξι του θύματος και μετά από έναν φραστικό διαπληκτισμό που είχαν τον μαχαίρωσε πολλές φορές στο στομάχι, πριν εγκαταλείψει το όχημα και τραπεί σε φυγή. Με αφορμή την περιπέτεια του Μάλμπασα,

το Contra.gr θυμίζει 5 περιπτώσεις παικτών που καταδικάστηκαν ή δικάστηκαν για φόνο.

Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ που καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκιση, για την δολοφονία της φίλης του, Ελίζα Σαμούντιο, το 2010. Ο άλλοτε αρχηγός της Φλαμένγκο κρίθηκε ένοχος από το σώμα ενόρκων, που αποτελούνταν από πέντε γυναίκες και δύο άνδρες. Ο Μπρούνο Φερνάντες έκρυψε το σώμα του μοντέλου, το τεμάχισε και το... τάισε στα σκυλιά. Επιπλέον αντιμετώπισε κατηγορίες απαγωγής του γιου του, για τις οποίες επίσης κρίθηκε ένοχος.

Κανονικά, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν θα έπρεπε να ξαναδεί το φως της μέρας. Ωστόσο, σε μια σοκαριστική απόφαση μετά από σχετικό του αίτημα, αποφυλακίστηκε το 2017, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής του... Μάλιστα η Boa Esporte, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στην Βραζιλία, του πρόσφερε συμβόλαιο συνεργασίας. Μετά την αποφυλάκιση του, ο Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα δεν έδειξε την παραμικρή μεταμέλεια και... πούλησε τρέλα.

"Ό,τι έγινε, έγινε. Έκανα ένα λάθος, ένα σοβαρό λάθος, αλλά αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Ο κόσμος προσπάθησε να θάψει το όνειρο μου εξαιτίας ενός λάθους, αλλά ζήτησα συγχώρεση από τον Θεό και τώρα συνεχίζω την καριέρα μου. Κάνω νέο ξεκίνημα"...

Πάτρικ Κλάιφερτ

Ο θρυλικός στράικερ των Άγιαξ και Μπαρτσελόνα υπήρξε ένας εξαιρετικά χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Ήταν ο αγαπημένος του Ολλανδικού κοινού, έχοντας κατακτήσει το Champions League με την ομάδα του Άμστερνταμ το 1995. Ωστόσο η κατάσταση για εκείνον άλλαξε όταν οδηγώντας την BMW M3 ενός φίλου του, έχασε τον έλεγχο και έριξε το όχημα πάνω σε εκείνο του Μάρτιν Πούτναμ, του Ολλανδού θεατρικού σκηνοθέτη, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 56χρονου. Η αναπαράσταση του δυστυχήματος αποκάλυψε πως ο Κλάιφερτ έτρεχε με 104 χιλιόμετρα/ώρα σε έναν δρόμο που είχε όριο τα 50 χιλ./ώρα, ενώ το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

"Ήταν στο αυτοκίνητο του φίλου του και ξεκάθαρα δεν μπορούσε να ελέγξει την δύναμη του οχήματος. Ο θόρυβος από το τρακάρισμα ήταν σα να εξερράγη βόμβα", υποστήριξε αυτόπτης μάρτυρας. Ο Κλάιφερτ εξήγησε πως έζησε μια κόλαση, καθώς η κοινή γνώμη δεν τον συγχώρησε ποτέ. "Τη μια στιγμή ήμουν είδωλο για τον κόσμο, ο ήρωας του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Και την επόμενη στιγμή με 'έσφαξαν' εξαιτίας της πράξης μου".

Ο 20χρονος τότε στράικερ εισέπραξε μπόλικο μίσος και μη μπορώντας να ελέγξει την κατάσταση, έφυγε από τον Άγιαξ με προορισμό τη Μίλαν.

Αλεξάντρ Βιλαπλάν

Υπήρξε ποδοσφαιριστής της μεσαίας γραμμής και μάλιστα διετέλεσε αρχηγός της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930. Όμως ο Βιλαπλάν ήταν και συνεργάτης των Ναζί, που διέπραξε απεχθή εγκλήματα πολέμου και από το δικό του χέρι έχασαν την ζωή τους 50 άνθρωποι. Γεννημένος στην Αλγερία, ο Γαλλοαναθρεμμένος μέσος έπαιξε στην νεοσυσταθείσα Ligue1 ωστόσο γρήγορα τέθηκε υπό κράτηση για διαφθορά και βρέθηκε κατηγορούμενος για μια υπόθεση στημένης κούρσας με άλογα. Το 1944 η ζωή του Βιλαπλάν πήρε ένα πολύ πιο σκοτεινό μονοπάτι, όταν έγινε επικεφαλής της North African Brigade.

Ήταν μια εγκληματική οργάνωση, παρακλάδι των Ναζί, που στόχευε σε ενέργειες κατά της αντίστασης. Ο Βιλαπλάν διέταξε την εκτέλεση 53 ανθρώπων στην Mussidan... Τον ίδιο χρόνο όμως συνελήφθη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και στήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 26 Δεκεμβρίου του 1944. Πρόκειται μάλλον για τον πιο ποταπό άνθρωπο που πάτησε ποτέ πόδι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Γκάβιν Γκραντ

Ο άλλοτε στράικερ των Μίλγουολ, Γουίκομ, Μπράντφορντ, Τζίλγχαμ, Στίβενεϊτζ, καταδικάστηκε το 2010 σε 25 χρόνια φυλάκιση, την οποία εκτίει από τότε. Ο Γκραντ πυροβόλησε και σκότωσε τον Λίον Λάμπαστιντ, 21 ετών, το 2004. Αρχικά είχε διαφύγει της σύλληψης καθώς δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, ωστόσο βρέθηκε κατηγορούμενος όταν εμφανίστηκε νέος μάρτυρας.

Μετά την καταδίκη του Γκραντ, ο επιθεωρητής Στιβ Χόρσλεϊ τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο Γκάβιν Γκραντ πίστεψε πως την γλίτωσε με φόνο. Συνέχισε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο τη στιγμή που όλο αυτό το διάστημα είχε αίμα στα χέρια του". Τα κίνητρα της δολοφονίας του Λαμπαστίντ προέκυψαν μετά από διαφωνία για κάποια χρήματα που προέρχονταν από πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα