Χάρντεν και Γιάννης θα 'μαγειρεύουν' μαζί; Οι 3 εκδοχές του σεναρίου

12:13 12/12/2020 - Πηγή: Contra

Ο Τζέιμς Χάρντεν, λένε οι κακές γλώσσες πως, δεν έχει ακούσει ποτέ του 'όχι'. Ούτε του αρέσει ως λέξη. Γουρλώνει τα μάτια όταν τυχαίνει να διαπερνά το τύμπανο του αυτιού του και να ενεργοποιεί το ακουστικό νεύρο.

Άρα δεν εκπλήσσει το -σκοτεινό- σχέδιό του προκειμένου να εξωθήσει τη σχέση με τους Ρόκετς πέρα από τα άκρα και να εξασφαλίσει την ανταλλαγή που αιτήθηκε αφού πρώτα είχε απορρίψει την εκδοχή να γίνει ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που θα αμείβεται με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ετησίως, επεκτείνοντας

πρόωρα το εν ισχύ συμβόλαιό του μετά το 2023. Ούτως ή άλλως λεφτά για ξόδεμα έχει πολλά. Ούτε προκαλεί απορία το γεγονός πως μεταξύ των επιθυμητών προορισμών του, διότι δεν θα καταλήξει όπου κι όπου ως ένας εξ αυτών που κάνουν ό,τι θέλουν, συμπεριέλαβε τους Μιλγουόκι Μπακς. Η αποκλειστική πληροφορία ανήκε στον Σαμς Τσαράνια του Athletic και φυσικά θεωρείται 'γκαραντί'.

Ο για τρεις διαδοχικές σεζόν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (2018-2020) και κάτοχος ενός βραβείου MVP (2018), προτού τον 'αποκαθηλώσει' ο δυνητικά Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αποφασίσει πως ο ανεκπλήρωτος έως σήμερα πόθος για ένα δαχτυλίδι είναι πιο εφικτό να ζωντανέψει στην Ανατολική Περιφέρεια, ασχέτως αν ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, και γι' αυτό τα 'ελάφια' προστέθηκαν στην ίδια λίστα με τους Μπρούκλιν Νετς των Ντουράντ-Ίρβινγκ, τους Σίξερς του Μόρεϊ (που τον έφτιαξε ό,τι είναι σήμερα) και τους φιναλίστ Χιτ. Αφού την ίδια ώρα το πρότζεκτ του Χιούστον διαλύεται και δεν προτίθεται να υπηρετήσει το νέο δουλεύοντας με τον κόουτς Σάιλας.

Λογικό είναι να μην 'παίζουν' όλες οι ομάδες με ισόποσες πιθανότητες. Γι' άλλες είναι χειροπιαστές και γι' άλλες πλασματικές. Σε πρώτο επίπεδο το Μιλγουόκι δίνεται ως αουτσάιντερ, μια και δεν προέκυψε κάποια αντίδραση από τον Τζον Χορστ ή το περιβάλλον του που θα ταράξει τις ισορροπίες. Πώς όμως αφαιρείται από αυτό το 'χοντρό παιχνίδι' μια ομάδα που έχει δεσμευτεί στον Αντετοκούνμπο, προκειμένου μέχρι τις 21/12 που λήγει η διορία των ανανεώσεων να υπογράψει το super max συμβόλαιό του, πως θα κυνηγήσουν οποιαδήποτε συμφωνία είναι εφικτό να εντάξουν στο μισθολόγιό τους βάσει των κανόνων του salary cap, πληρώνοντας τον απαιτούμενο φόρο πολυτελείας, εφόσον παρουσιαστεί μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζιου Χολιντέι ήταν μια πειστική αρχή (μαζί όσους δεύτερης διαλογής ήρθαν) κι ας χάθηκε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, προτιμώντας το καλύτερο συμβόλαιο των Ατλάντα Χοκς, το οποίο οι Κινγκς επέλεξαν να μην 'ματσάρουν'.

Προφανώς τούτο έβαλε στο μυαλό του ο Τζέιμς Χάρντεν και δεν αποκλείει την εκδοχή μιας σύμπραξης με τον δις MVP και καλύτερο αμυντικό της χρονιάς προκειμένου, ενώνοντας τις τρομερές δυνάμεις τους, να παλέψουν παρέα για να φτάσουν παρέα στην κορυφή. Αναπόφευκτη η σκέψη του 'πώς ο 'μούσιας' θα 'κάνει χωριό' με τον 'Greek Freak' όταν απέτυχε να βρει σημείο απόλυτης ταύτισης και λειτουργίας με τον Κρις Πολ, τον Καρμέλο Άντονι ή τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Η περίπτωση εδώ είναι διαφορετική. Διότι σε κάθε τόνο ο 'Greek Freak' έχει φροντίσει να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται να ζοριστεί ή νιώσει έστω άβολα, αν έχει δίπλα του άλλον έναν πρωτοκλασάτο παίκτη της λίγκας. Το κάλεσμά του, βέβαια, απευθυνόταν στον Λεμπρόν Τζέιμς, στον Άντονι Ντέιβις και στον Κέβιν Ντουράντ. Αλλά αφού προέκυψε ο Χάρντεν, ας μην αποκλειστεί το σενάριο.

Εννοείται πως σ' αυτήν την περίπτωση οι Μπακς είναι υποχρεωμένοι να 'θυσιάσουν' κάποιους από τους βασικούς παίκτες της τωρινής ομάδας. Σίγουρα δε τον Κρις Μίντλετον των 33 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν (και σχεδόν 150 εκατ. σε βάθος τετραετίας με την οψιόν του τελευταίου χρόνου ν' ανήκει στον παίκτη), ισορροπώντας κατά 3/4 τουλάχιστον το συμβόλαιο που κουβαλά ο Χάρντεν (41.250 εκατ. για το 2020-21 κι άλλα 101 εκατ. για την επόμενη διετία) από τη σύμβαση τετραετίας με τους Ρόκετς. Ο δεύτερος πόλος του κόουτς Μπουντενχόλτζερ δεν θα 'ναι ο μόνος που θα μπει αναγκαστικά σ' αυτήν την εξίσωση που θα οδηγήσει σε μια ενδεχόμενη ανταλλαγή.

Προκειμένου να καταδείξει την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης, ο παλαίμαχος φόργουορντ -και πρωταθλητής με τους Ουόριορς το 2016- Ρίτσαρντ Τζέφερσον προέτρεψε αστειευόμενος τους Μπακς -στην υπερβολή του πράγματος- να δώσουν "τους πάντες πλην του Γιάννη" μαζί με 4 draft picks του πρώτου γύρου κι άλλα 19 του δεύτερου. Ειδάλλως θα έχουν κάνει 'βλακεία'. Στην πράξη βέβαια είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Είναι πιθανό όμως να 'γεννηθούν' σύνομες συμφωνίες που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή του.

Πριν από σας για σας χρησιμοποιήσαμε τις μηχανές στις πλατφόρμες του ESPN και tradenba (για διπλή επιβεβαίωση) και καταλήξαμε σε 3 περιπτώσεις που και δεκτές γίνονται και μοιάζουν αρκετά συμφέρουσες για τους Μπακς προκειμένου να μην 'ξεπουληθούν', διαλύοντας ό,τι δημιούργησαν την τελευταία 2ετία, όταν και κυριάρχησαν στην κανονική περίοδο. Τώρα όμως είναι η στιγμή να πάνε ένα βήμα παραπέρα και ο Χάρντεν είναι μια προοπτική που δίνει όραμα. Με προφανές ρίσκο για τη χημεία του συνόλου, αλλά θα ήταν ανήκουστο ν' αγνοηθεί, αφού θέλει να πάει, όταν μάλιστα υπάρχουν οι αμυντικές δικλείδες στην περιφέρεια κι ένας τρόπος παιχνιδιού που τον βολεύει. Σχετικώς πάντα.

1η εκδοχή: Χάρντεν για τρεις

Σ' αυτήν την περίπτωση ο ρόλος του δίμετρου Τόρεϊ Κρεγκ θα αναβαθμιστεί. Εφεξής θα είναι το βασικό 3άρι της starting line up, αναλαμβάνοντας εκτός από αμυντικές αποστολές και επιθετικές πρωτοβουλίες. Το τρίποντό του δεν είναι καθόλου κακό (πάνω από 32% την τελευταία διετία) για να εξυπηρετήσει το σχέδιο. Είναι πιθανό αυτό να έχει αντίκτυπο στη θέση του Θανάση Αντετοκούνμπο στην ιεραρχία και στο ροτέισον, την ίδια ώρα που οι Μπακς θα κληθούν να διευθετήσουν το ζήτημα με τον 13ο παίκτη.

Πιθανότητες υλοποίησης: < 10%

2η εκδοχή: Ο Χάρντεν και ο ψηλός

Ο άλλοτε σμολ φόργουορντ του Άρη έχει μετατραπεί σ' έναν από τους πιο αξιόπιστους undersized ψηλούς του ΝΒΑ. Μια κόπια του Τσαρλς Μπάρκλεϊ που κατάφερε να 'επιβιώσει' στο small ball του Χιούστον χάρη στη δύναμή του και στην εξυπνάδα του όταν χρειάζεται να μαρκάρει παίκτες που του του ρίχνουν 10-12 πόντους. Σουτάρει εξίσου καλά με τον Μπρουκ Λόπεζ από την περιφέρεια, αν όχι καλύτερα, απλώς είναι 3 χρόνια μεγαλύτερός του και δεν διαθέτει τα μακριά άκρα για να κλείνει το οπτικό πεδίο σε αντίπαλες προσπάθειες.

Πιθανότητες υλοποίησης: < 5%

3η εκδοχή: Ο Χάρντεν 'τρώει' τον Χολιντέι

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πλήρη πλήρη αναπροσαρμογή του αρχικού σχεδιασμού των Μπακς, καθώς θα δώσουν τον παίκτη που προ εβδομάδων απέκτησαν δεσμεύοντας για χάρη του ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντός τους προκειμένου να έχουν έναν δεύτερο σούπερ σταρ στην ομάδα τους. Στις bussiness του ΝΒΑ, πάντως, τίποτα δεν αποκλείεται. Μαζί, άλλωστε, τα 'ελάφια' θα εξασφαλίσουν άλλον έναν 'καθαρό' σουτέρ με τρίποντο σεζόν που έχει αγγίξει το 45% και στην καριέρα του εκτελεί με 37%.

Πιθανότητες υλοποίησης: < 1%

Κακά τα ψέματα, όσο κι αν οι μηχανές ανταλλαγών (που έχουν φτιάξει διάφορες ιστοσελίδες για διασκέδαση) επικυρώνουν τις παραπάνω συμφωνίες, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν παίζουν εντός έδρας. Αντιθέτως είναι το αουτσάιντερ. Ίσως, επηρεασμένοι από την αρνητική τροπή στην υπόθεση του Μπογκντάνοβιτς, να βιάστηκαν στη free agency και δεν διαθέτουν τα assets για να δελεάσουν τους Ρόκετς και να προχωρήσει πέραν του φιλολογικού η διαπραγμάτευση. Στην περίπτωση που εμπλακεί μια τρίτη ομάδα στην κουβέντα, ενδεχομένως οι Γουόριορς, να γίνει πιο προσβάσιμη μια τέτοια ανταλλαγή. Δίχως πάντως απελευθερωμένα draft picks και άνευ ευελιξίας με τους πολλούς free agent που υπέγραψαν (μην μπορώντας να τους ανταλλάξουν πριν από τις 5/2), μάλλον ο Χάρντεν δεν θα βγάλει κέρατα.

Ότι κάτι μαγειρεύει είναι εγγυημένο...

Keywords
Τυχαία Θέματα