ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ο Αραούχο ήταν το τζακ ποτ

22:28 9/2/2020 - Πηγή: Contra

Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Στο ντεμπούτο του στο Ολυμπιακό Στάδιο, έπρεπε να είναι αυτός. Το τελευταίο γκολ σε αυτό το γήπεδο του Σέρχιο Αραούχο ήταν την Πρωταπριλιά του 2018, στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που ήταν κι τελευταία της ΑΕΚ σε ντέρμπι. Έπειτα από 13

άγονα παιχνίδια, χρειάστηκε να επιστρέψει ο Αργεντινός στην Ένωση και να μοιράσει ξανά χαμόγελα με το 1-0 για την 23η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Αραούχο βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ ακριβώς γι' αυτό: για να δείξει στους συμπαίκτες του πώς γίνεται. Παρότι κι εκείνοι δεν είναι άπειροι, αφού οι Βασίλης Μπάρκας, Όγκνιεν Βράνιες, Πέτρος Μάνταλος και Μάρκο Λιβάγια είχαν κομβική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2017-2018, ο Αργεντινός ήταν το κερασάκι στην 'τούρτα' και αυτό θέλει να παραμείνει 1,5 σεζόν μετά.

Βέβαια, χρειάστηκε να τεθεί νοκ άουτ ο Νέλσον Ολιβέιρα για να μπει στην ενδεκάδα (όπως συνέβη και με τον Στράτο Σβάρνα στη θέση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις πριν από τη σέντρα), όμως από εκεί κι έπειτα είχε το πεδίο να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Ίσως να αναγκάσει και τους συμπαίκτες του να κολυμπήσουν σε μια τέτοια συνθήκη, αφού το εκτός περιοχής σουτ του στο 9', που κατέληξε στα δίχτυα του Σωκράτη Διούδη, ήταν η κατάληξη ενός passing game χωρίς... προηγούμενο για την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο μέχρι εκείνο το σημείο, παρότι ο Γιώργος Δώνης σημάδεψε εμφανώς τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η απάντηση στην ήττα 0-2 στην Τούμπα κρίθηκε μείζονος σημασίας από το να τα δώσει όλα σε αυτό το ντέρμπι πρωταθλήματος και γι' αυτό, εκεί όπου η ΑΕΚ είχε Αραούχο, ο Παναθηναϊκός είχε τον Αργύρη Καμπετσή. Στον πάγκο βρέθηκαν οι Γκαγιάς Ζαχίντ, Φεντερίκο Μακέντα και Δημήτρης Κουρμπέλης μεταξύ άλλων, όμως οι 'πράσινοι' θα μπορούσαν να διεκδικήσουν πράγματα από τον αγώνα. Η απόσταση των δύο ομάδων δεν ήταν μεγάλη, πλην του τέρματος από τον Αραούχο.

Μεγάλη ίσως την έκανε ο Μάσιμο Καρέρα κι η νοοτροπία που έχει εμφυσήσει στους παίκτες άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Μια σφιχτή ομάδα, που δεν θα δίνει δικαιώματα στον αντίπαλο (αλλά όταν τα δίνει, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στέλνει την μπάλα λίγο άουτ) και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γκολ. Ο πρώτος σκόρερ της φέτος, ο Ολιβέιρα, ήταν εκτός αποστολής. Κανένα πρόβλημα. Ο πρώτος σκόρερ της πριν από δύο χρόνια, ο Αραούχο, ήταν εκεί για να αυξήσει τη συγκομιδή του. Το 2016-2017 την άφησε στα 5 γκολ (όλα στο πρωτάθλημα), το 2017-2018 την αύξησε στα 19 γκολ και φέτος πρόσθεσε το τέρμα του από αυτό το ντέρμπι.

"Είναι παίκτης με ποιότητα του λείπει ο ρυθμός αλλά θα τον βρει σιγά-σιγά", ισχυρίστηκε ο Ιταλός τεχνικός στο flash interview, αφήνοντας ψήγματα αισιοδοξίας για το μέλλον της ΑΕΚ, που μοιάζει να είναι η 3η θέση στα playoffs. "Εμείς έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα δυνατό παιχνίδι και να το κερδίσουμε. Το να λες ότι θα το ανατρέψεις δεν μπορείς. Εμείς και θα είμαστε φρέσκοι και επικίνδυνοι", ισχυρίστηκε ο Δώνης, κοιτάζοντας ένα διαφορετικό μέλλον, που περιλαμβάνει κι άλλο ντέρμπι την Τετάρτη.

Ποια ομάδα θα πάει στα playoffs μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα