O Μουσόντα το γύρισε σε 'beast mode' για να σώσει την καριέρα του

17:14 12/10/2020 - Πηγή: Contra

Σαρλί Μουσοντά ή Τσάρλι Μουσόντα. Ας κρατήσουμε το δεύτερο, καθώς μπορεί να είναι γενημμένος στις Βρυξέλλες του Βελγίου, ωστόσο κατάγεται από την Ζάμπια όπου η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά. Ο 23χρονος σήμερα μεσοεπιθετικός ήταν από τους πλέον ανερχόμενους ποδοσφαιριστές του πλανήτη όταν τον απέκτησε η Τσέλσι το 2012, σε ηλικία 15 ετών από την Άντερλεχτ. Πληρώνοντας 2,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα για τους περισσότερους, αν όχι για όλους, είναι ένα χαμένο στοίχημα. Στα 19 του παραχωρήθηκε δανεικός στην

Μπέτις, όπου τραυματίστηκε στο γόνατο. Τον Ιανουάριο του 2018 πήγε για ένα εξάμηνο στη Σέλτικ. Επέστρεψε στην Τσέλσι και έβγαλε εισιτήρια για την Ολλανδία. Αυτή τη φορά για να δοκιμάσει την τύχη του στην Φιτέσε. Εκεί υπέστη νέο τραυματισμό στο ίδιο γόνατο και αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου τον Αύγουστο του 2019.

Έκτοτε παλεύει για την αποθεραπεία και την αποκατάσταση του. Οι γιατροί του έχουν εξηγήσει πως έχει πιθανότητες που δεν ξεπερνούν το 20% για να αγωνιστεί ξανά. Πως "μοιάζει αδύνατον να σκαρφαλώσει το βουνό που έχει μπροστά του".

Ο ίδιος πάντως εξηγεί ότι "πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα σε συνεχόμενα επίσημα ματς, τρία χρόνια από τότε που έπαιξα για τελευταία φορά με την ομάδα μου. Δύο από αυτά τα χρόνια ήμουν τραυματίας στους συνδέσμους του γονάτου. Τίποτα άλλο από αγωνία και αβεβαιότητα. Οι γιατροί μου είπαν πως η επιλογή να υποβληθώ σε εγχείρηση μετά από τόσο καιρό απουσίας, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος. 'Ένα βουνό αδύνατον να σκαρφαλώσεις' ήταν τα ακριβή λόγια. Θα συνεχίσω να ανεβαίνω το ανυπέρβλητο βουνό μέχρι να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από το να αντιμετωπίζεις κάποιον και να νιώθεις ζωντανός. Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα θα συνεχίσω να προπονούμαι και να πιστεύω σε μια επάνοδο που μοιάζει αδύνατη".

Η προσπάθεια του να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο δεν εξαντλείται μονάχα στο λαβωμένο του γόνατο. Πολλοί είχαν κριτικάρει στο παρελθόν τον Μουσόντα για τις φυσικές του δυνάμεις και την απουσία μυϊκού όγκου στον κορμό του, τονίζοντας πως παρά το ταλέντο του είναι πολύ αδύνατος για να αντεπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Και ίσως να μην είχαν άδικο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μουσόντα αποφάσισε πως αυτή είναι η ευκαιρία του για να αλλάξει ολοκληρωτικά το κορμί του. Περνώντας ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, η μεταμόρφωση στο σώμα του είναι ορατή, ραγδαία και εντυπωσιακή!

Ο Μουσόντα ανέβασε φωτογραφίες του και κάποια video στα social media με το πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης που ακολουθεί στο γυμναστήριο όλο αυτό το διάστημα που παλεύει για την αποκατάσταση του τραυματισμού του.

Ο Μουσόντα έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Σήμερα παλεύει για να σώσει την καριέρα του, επιστρέφοντας στα γήπεδα μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Αν τα καταφέρει, η εικόνα του υπόσχεται πως θα είναι πιο δυνατός από ποτέ...

Keywords
Τυχαία Θέματα