100 Humans: Η σειρά που βλέπει η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πρόκληση

16:42 14/4/2020 - Πηγή: Contra

Στη σπουδαία συζήτηση που φιλοξένησε το Sport24.gr με την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Λευτέρη Πετρούνια, την Άννα Κορακάκη και τον Χρήστο Βολικάκη, ο αθλητισμός είχε τον πρώτο λόγο, όμως όχι και τον τελευταίο. Όταν, λοιπόν, τέθηκε από τον Παντελή Βλαχόπουλο το ερώτημα για το τι κάνουν 4 αθλητές της παγκόσμιας ελίτ κλεισμένοι σπίτι τους σε καραντίνα, οι απαντήσεις ήταν διάφορες.

Από... πλύσιμο μπαλκονιού και ψήσιμο ψωμιού, μέχρι την πρόταση της Στεφανίδη για μια νέα

σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, η οποία της έκανε εντύπωση και την σύστησε ανεπιφύλακτα σε όλους όσους βρίσκονται σπίτι και προσπαθούν να γεμίσουν τον χρόνο τους με ωραίες ιδέες. Η ίδια, ως μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ (αν κι η καραντίνα τη βρίσκει στην Ελλάδα) με τον σύζυγο και προπονητή της, Μιτς Κρίερ, ίσως να το διασκεδάζει περισσότερο, λόγω και του περιεχομένου του ντοκιμαντέρ.

Το '100 Humans' ('Το Πείραμα των 100', όπως μεταφράστηκε στην Ελλάδα) πρόκειται για μία σειρά που άρχισε να προβάλλεται τον Μάρτιο και ουσιαστικά πειραματίζεται με τη συμπεριφορά 100 Αμερικανών εθελοντών, από κάθε στρώμα της κοινωνίας.

Το στοιχείο του χιούμορ είναι πολύ έντονο και τα αποτελέσματα των πειραμάτων δεν είναι επιστημονικά, έστω κι αν κάποιες φορές συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα πραγματικών πειραμάτων. Έτσι, μεταξύ των ερωτημάτων που θέτουν κάθε φορά οι 3 παρουσιαστές, μπορούμε να συναντήσουμε το "αν οι καλύτεροι χορευτές έχουν μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος" και το "ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κάθεσαι στην τουαλέτα".

Οι 100 εθελοντές που έχουν επιλεγεί για τα πειράματα ακολουθούν τις οδηγίες κάθε δοκιμασίας, ώστε να δώσουν τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ενώ πολλές φορές περνούν και από... βασανιστήρια, όπως τα ντους με κρύο νερό ή η αϋπνία, πάντα σε ανεκτό επίπεδο, για τις ανάγκες του σόου.

Στόχος της εκπομπής είναι να τεσταριστούν διάφοροι μύθοι που υπάρχουν γύρω από την ανθρώπινη συμπεριφορά των Αμερικανών και ει δυνατόν να καταρριφθούν, πάντα υπό το πρίσμα μιας χιουμοριστικής περιγραφής ή δοκιμασίας-πειράματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα