Το “έξυπνο” σπίτι της Legrand έρχεται στην Ελλάδα

16:50 26/2/2020 - Πηγή: Xblog

Η Legrand, μία από τις κορυφαίες εταιρίες ηλεκτρολογικών υλικών και εγκαταστάσεων στον κόσμο, παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, σε μία εκδήλωση στην Αθήνα τις πρώτες της συσκευές για το “έξυπνο” σπίτι.

Το “έξυπνο” σπίτι της LegrandΠαρουσίαση των συσκευών για το “έξυπνο” σπίτι της Legrand (Κύριλλος Χυτήρογλου/XBLOG.GR)

Με

σύνθημα «Το “έξυπνο” σπίτι γίνεται παιχνίδι», οι νέες συσκευές της γαλλικής εταιρίας ήρθαν για να διευκολύνουν την ζωή του καταναλωτή, αφού κάνει τη σύνδεση και διαχείριση διαφόρων πτυχών του σπιτιού όσο εύκολο είναι και το άνοιγμα μίας εφαρμογής στο κινητό. Με ένα πάτημα στην οθόνη του κινητού, ο χρήστης μπορεί να απαντήσει στο θυροτηλέφωνο ή να δει τί γίνεται στο σαλόνι του.

Η Legrand προσφέρει μια ευρεία γκάμα συσκευών έξυπνου σπιτιού σε διάφορες τιμές, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

ΠρίζεςΘυροτηλεοράσεις με δυνατότητα απάντησης μέσω του κινητούΚάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με αναγνώριση προσώπων, ζώων και αυτοκινήτωνΑισθητήρες για πόρτεςΑνιχνευτή καπνούΜετεωρολογικό σταθμόςΜονάδα παρακολούθησης ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου

Η Legrand άργησε να μπει στην αγορά των οικιακών συσκευών για “έξυπνο” σπίτι και μπορεί στην αρχή να μην διαθέτει κάποια καινοτόμα συσκευή, όμως είναι από τις λίγες εταιρίες που πουλάει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο μπορείτε να το αγοράσετε από καταστήματα ηλεκτρολογικών υλικών, όπως το ΚΑΥΚΑΣ, και να το εγκαταστήσετε με μεγάλη ευκολία χωρίς την ανάγκη να καλέσετε τεχνικό (αναλόγως βέβαια το προϊόν).

Η εταιρία αναφέρει ότι μέσω της εντελώς δωρεάν εφαρμογής για κινητά «Home + Control» μπορείτε να ελέγξετε την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας, να λάβετε ειδοποιήσεις για “παράνομη είσοδο” (κλέφτες) και φυσικά να ρυθμίσετε τα φώτα, ρολά και τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Τα τελευταία ρυθμίζονται και με τη φωνή σας, αφού η εφαρμογή υποστηρίζει την Alexa, τη Siri και το Google Assistant. Ένα ακόμα θετικό είναι η υποστήριξη IFTTT για να φτιάχνετε διάφορα σενάρια και με συσκευές άλλων εταιριών που το υποστηρίζουν.

Τα νέα προϊόντα της Legrand θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα στην ελληνική αγορά και θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό στα καταστήματα για να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους. Προϊόντα όπως οι πρίζες και οι διακόπτες θα γίνουν διαθέσιμα σε καταστήματα με ηλεκτρολογικά υλικά, ενώ τα προϊόντα ασφαλείας, όπως οι κάμερες ασφαλείας, θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα τεχνολογίας.

Ποια είναι η Legrand;

Η Legrand είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρολογικών υλικών και εγκαταστάσεων παγκοσμίως, με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, και πωλήσεις σε περίπου 180 χώρες (οι περισσότερες πωλήσεις γίνονται εκτός της Ευρώπης). Απασχολεί περισσότερους από 38.000 εργαζόμενους και το 2019 έβγαλε 6.6 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις. Διαθέτει 230.000 αριθμούς καταλόγου σε 90 προϊοντικές οικογένειες.

Η ελληνική θυγατρική ιδρύθηκε το 1978 με έδρα στο Χαλάνδρι. Απασχολεί 43 άτομα, έχει ως χώρες ευθύνης την Ελλάδα και τη Κύπρο και ο κύκλος εργασιών της για το 2019 έκλεισε στα 30€ εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα