Το Facebook σκανάρει όλα τα μηνύματα που στέλνετε στο Messenger

14:05 5/4/2018 - Πηγή: Xblog

Η Facebook επιβεβαίωσε ότι σκανάρει όλες τις συζητήσεις του κόσμου στο Messenger έτσι ώστε να βρει ανάρμοστο περιεχόμενο. Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιον τον CEO Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του.

Ο Zuckerberg εξηγεί ότι τα μηνύματα παρακολουθούνται

από τους υπολογιστές, και φυσικά δεν τα διαβάζουν όλα οι άνθρωποι, και αυτά τα συστήματα υπάρχουν στο κοινωνικό δίκτυο για χρόνια. Αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στους τοίχους των χρηστών και σήμερα χρησιμοποιούνται επίσης για τη παρακολούθηση των συνδέσμων και των εικόνων που στέλνετε στους φίλους σας μέσω του Messenger.

Ο ιδρυτής του Facebook είπε ότι το σύστημα πρόσφατα εντόπισε μηνύματα σχετικά με την εθνοκάθαρση στη Μιανμάρ και κατάφερε να μεσολαβήσει για να σταματήσει την ανταλλαγή αυτών των μηνυμάτων.

Η Facebook επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι αυτοματοποιημένα εργαλεία πραγματοποιούν ανάλυση των μηνυμάτων κάθε μέρα. Αν ανακαλύψουν ύποπτη δραστηριότητα, τότε ειδοποιείται η σχετική ομάδα και οι υπάλληλοι της εταιρίας ξεκινούν να διαβάζουν τα μηνύματα για να διαπιστώσουν αν όντως τα μηνύματα ή οι δημοσιεύσεις στο χρονολόγιο παραβιάζουν τους όρους χρήσης του δικτύου.

«Για παράδειγμα, στο Messenger, όταν στέλνεις μια φωτογραφία, τα αυτοματοποιημένα συστήματα σκανάρουν τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας τεχνολογία ταύτισης για να εντοπίσουν φωτογραφίες παιδικής εκμετάλλευσης ή όταν στέλνετε έναν σύνδεσμο, το σκανάρουμε για να βρούμε κακόβουλο λογισμικό ή ιούς.»

Αν και η παιδική πορνογραφία-κακοποίηση είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο Διαδίκτυο, όπως και οι ιοί, η παρακολούθηση των συζητήσεων εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που η Facebook διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Το γεγονός ότι η Facebook αποφασίζει τι είναι “αποδεχτό” και τι όχι δεν θα αρέσει σε πολλούς ανθρώπους ακόμα και αν δεν παρανομούν.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα