Η Tesla ήρθε στην Ελλάδα χάρη στους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς

12:03 1/3/2018 - Πηγή: Xblog

Η Tesla έχει κέντρα έρευνας και ανάπτυξης κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η Τesla προτίμησε και τη δική μας χώρα για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ηλεκτρικών κινητήρων.

Η Ελληνική θυγατρική ιδρύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 από τον Stephan Werkman, τον οικονομικό διευθυντή

της Τesla στην Ευρώπη, και έχει τίτλο «Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.» Στην αρχή δεν γνωρίζαμε γιατί ιδρύθηκε η Τesla Greece (η εταιρία δεν έχει εισέλθει στην Ελληνική αγορά), αλλά το Electrek επικοινώνησε με την εταιρία και ο εκπρόσωπος της Τesla ξεκαθάρισε τα πράγματα:

«Η Tesla χτίζει ένα μικρό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια ομάδα υψηλά καταρτιζόμενων μηχανικών. Η ομάδα θα εστιάσει μόνο στις εργασίες έρευνας και ανάπτυξης για να επιταχύνει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές κινητήρων της Tesla είναι οι Έλληνες Κωνσταντίνος Λάσκαρης (Principal Motor Designer), Κωνσταντίνος Μπούρκας (Motor Design Engineer), και Βασιλής Παπανικολάου (Staff Motor Design Engineer). Όλοι σπούδασαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος σημείωσε:

«Η Ελλάδα έχει ταλέντο στους ηλεκτροκινητήρες και πανεπιστήμια που προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για τη τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων.»

Η Tesla Greece θέλει να προσλάβει 10 μηχανικούς για τη μικρή της ομάδα.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα