Η Intel καινοτόμησε με έναν “χάρακα” SSD χωρητικότητας 1 PB

18:17 11/8/2017 - Πηγή: Xblog

Η Intel παρουσίασε τρεις νέους τύπους SSD δίσκων που θα χρησιμοποιηθούν στα επόμενης γενιάς κέντρα δεδομένων που χρειάζονται τεράστιους δίσκους για την αποθήκευση δεδομένων.

Ο πιο εντυπωσιακός SSD που παρουσίασε η Intel έχει σχεδιασμό “χάρακα” και βασίζεται στο σχεδιασμό Enterprise & Datacenter Storage Form Factor (EDSFF) της εταιρίας. Ο “χάρακας”

διαθέτει 3D NAND μνήμες, προσφέρει 1 PB χωρητικότητα (δηλ. 1000 TB) και χωράει σε server μεγέθους 1U.

Ο Ruler SSD της Intel χρησιμοποιεί σύνδεση SFF-TA-1002 «Gen-Z» και υποστηρίζει τις διεπαφές PCIe 3.1 x4 και x8 με μέγιστο θεωρητικό εύρος ζώνης που αγγίζει τα 3.94 GB/s και 7.88 GB/s και στις δύο κατευθύνσεις. Ο δίσκος υποστηρίζει ακόμα και ταχύτητες PCIe Gen 5 (32 GT/s), αλλά δεν υπάρχουν ακόμα μηχανήματα που να υποστηρίζουν αυτή τη διεπαφή.

Ο νέος δίσκος έχει πλάτος 325.35mm και ύψος 38.6mm, και έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα στο ράφι. Για παράδειγμα, άμα μέσα σε ένα μόνο ράφι υπάρχουν 20 τέτοιοι δίσκοι μιλάμε για 20 TB χωρητικότητας. Για αυτό το λόγο, οι δίσκοι διαθέτουν και LED φωτάκια στο μπροστινό μέρος έτσι ώστε να ειδοποιούν τους διαχειριστές άμα έχουν βλάβη ή είναι εκτός σύνδεσης.

Όσο για την κατανάλωση ενέργειας, η Intel εκτιμά ότι οι πιο δυνατοί δίσκοι καταναλώνουν 50 W ή περισσότερο.

Οι Ruler SSDs θα βγουν στην αγορά «στο εγγύς μέλλον.»

Τέλος, η Intel παρουσίασε και έναν SATA SSD που χρησιμοποιεί έναν νέο SATA controller της εταιρίας, ένα «καινοτόμο SATA firmware» και 32-layer 3D NAND μνήμες, καθώς και έναν dual-port SSD που θα αποτελεί ιδανική λύση για την διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας. Ο τελευταίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα