Η Apple απέλυσε μηχανικό του iPhone X εξαιτίας ενός βίντεο – Δείτε το εδώ

12:43 29/10/2017 - Πηγή: Xblog

Η Apple απέλυσε έναν μηχανικό που δούλευε στο iPhone X επειδή ένα hands-on βίντεο της κόρης του έγινε viral στο YouTube. Η κόρη του, Brooke Amelia Peterson, τη προηγούμενη εβδομάδα πήγε στα κεντρικά της Apple για να επισκεφτεί τον πατέρα της και να δει το ακυκλοφόρητο iPhone X.

Η Amelia είναι YouTuber και τραβούσε βίντεο για ένα vlog που ετοίμαζε. Όταν το δημοσίευσε έγινε viral και αναφέρθηκε σε μεγάλα blogs, όπως το 9to5Mac.

Η Peterson τώρα ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της απολύθηκε εξαιτίας αυτού του βίντεο. Με δάκρυα, το κορίτσι εξήγησε ότι ο πατέρας της παραβίασε τον κανόνα της Apple σχετικά με την απαγόρευση λήψης βίντεο μιας ακυκλοφόρητης συσκευής στα κεντρικά γραφεία της. Η Apple ζήτησε από τον Peterson να διαγράψει το βίντεο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά αφού είχε διαδοθεί και κάποιοι άλλοι το αναδημοσίευσαν.

Το βίντεο μπορεί να φαινόταν ως ένα αθώο hands-on, όμως έδειχνε το iPhone X μαζί με ειδικούς QR κωδικούς αποκλειστικά για τους υπαλλήλους. Επιπλέον, στο βίντεο φαίνονται κωδικές ονομασίες ακυκλοφόρητων προϊόντων της Apple. Η βιντεοσκόπηση στα κεντρικά της Apple απαγορεύεται αυστηρά, οπότε η βιντεοσκόπηση του ακυκλοφόρητου iPhone X είναι σίγουρα μια σοβαρή παραβίαση. Αυτή η τακτική ακολουθείται και από άλλες εταιρίες, όπως η Microsoft που πριν από μερικά χρόνια απέλυσε έναν υπάλληλό της που δημοσίευσε φωτογραφίες του Xbox 360 πριν τη κυκλοφορία του.

Ο συγκεκριμένος μηχανικός δούλευε στην εταιρία για περίπου τέσσερα χρόνια και ήταν στο τμήμα που φτιάχνει το chip ραδιοσυχνοτήτων και ασύρματων τεχνολογιών των iPhone.

Το αυθεντικό βίντεο (αναδημοσιεύτηκε από άλλο κανάλι):

Το βίντεο που η Amelia εξηγεί τι συνέβη:

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα