RED Hydrogen One: Το πρώτο smartphone με ολογραφική οθόνη

20:15 9/7/2017 - Πηγή: Xblog

Η RED αποκάλυψε τον ερχομό του πρώτου της smartphone, που ονομάζει Hydrogen One, και όπως με τα υπόλοιπα προϊόντα της, δεν θα μας απογοητεύσει. Για την ώρα έχει αποκαλυφθεί μόνο η ιδέα για το κινητό και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους για την επίσημη παρουσίασή του.

Το Hydrogen One της RED ενσωματώνει μια εντυπωσιακή ολογραφική οθόνη διαγωνίου 5,7-ιντσών η οποία μπορεί να προβάλει στερεοσκοπικό 3D για παρακολούθηση AR, VR, MR (mixed reality) περιεχομένου και διαδραστικών

παιχνιδιών χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών (όπως σε παλιότερα smartphones και στο Nintendo 3DS). Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση νανοτεχνολογίας και θα επιτρέπεται επίσης η μετατροπή κλασικού 2D περιεχομένου σε 3D.

Αυτή είναι η μόνη εικόνα του κινητού.

Το RED Hydrogen One θα βασίζεται στο Android και φυσικά θα διαθέτει κορυφαίες κάμερες. Μάλιστα θα έχει ξεχωριστή διεπαφή υψηλών ταχυτήτων για να υποστηρίζει modules κάμερας της RED για την λήψη φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση και για τη λήψη σε format για ολογράμματα (.h4v). Τέλος, η RED θα ενσωματώσει στο λειτουργικό σύστημα τον αλγόριθμο H3O που έχει αναπτύξει ο οποίος μετατρέπει τον ήχο από στερεοφωνικό σε πολυδιάστατο (κάτι σαν 5.1 στα ακουστικά μας).

Όπως είπαμε ξανά, το Hydrogen One θα αποκαλυφθεί πλήρως στις αρχές του 2018. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα γιατί ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι τότε. Πάντως οι τιμές έχουν ανακοινωθεί και δεν είναι τόσο υψηλές όσο θα περιμέναμε από ένα προϊόν της RED (ειδικά τόσο καινοτόμο). Η απλή έκδοση από αλουμίνιο κοστίζει $1,195, ενώ αυτή που κατασκευάζεται από τιτάνιο κοστίζει $1,595. Στη συσκευασία θα προσφέρεται επίσης μια κάρτα microSD, ένα καλώδιο USB-C, ο φορτιστής και ένα δωράκι. Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει.

Η οικονομική RED SCARLET-W

Η RED είναι μια εταιρία που φτιάχνει επαγγελματικές βιντεοκάμερες. Τα μεγαλύτερα κανάλια στο YouTube, τα στούντιο του Hollywood και μεγάλες εταιρίες που ασχολούνται με σοβαρές παραγωγές επιλέγουν τις κάμερές της, παρά το γεγονός ότι οι μόνο κάμερες κοστίζουν $10,000-50,000 και πράγματα όπως η οθόνη και η λαβή πωλούνται ξεχωριστά και πολύ πολύ ακριβά (περίπου $550 για μια λαβή…).

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα