Canon EOS M50: Νέα mirrorless με δυνατότητα εγγραφής 4K βίντεο

11:30 2/3/2018 - Πηγή: Xblog

H Canon Europe ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Canon EOS M50, του νέου μέλος της οικογένειας EOS M και παράλληλα την πιο εύχρηστη και τεχνολογικά προηγμένη μηχανή mirrorless της Canon. Η EOS M50 είναι σχεδιασμένη για τους

λάτρεις της καθημερινής περιπέτειας και είναι η πρώτη μηχανή mirrorless της Canon με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4Κ, περιστρεφόμενη οθόνη αφής τύπου Vari-Angle και τον νέο επεξεργαστή εικόνας Canon DIGIC 8.

Η υποστήριξη ενιαίας συνδεσιμότητας Bluetooth® και WiFi συνδυάζεται με αισθητήρα APS-C 24,1 MPixels για τη δημιουργία όμορφων απαλών υποβάθρων και υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και συνεχή λήψη σε ρυθμό 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), για τη λήψη ακόμη και των πιο γρήγορων στιγμιότυπων με πλούσια λεπτομέρεια.

Η Canon EOS M50 διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και περικλείει την ποιότητα μιας DSLR σε ένα συμπαγές σώμα, τόσο μικρό και κομψό, ώστε μπορεί να το μεταφέρει κανείς σε οποιαδήποτε περιπέτεια. Το εξαιρετικά γρήγορο και άμεσης απόκρισης σύστημα αυτόματης εστίασης οφείλεται στο Dual Pixel CMOS AF, το οποίο επιτρέπει στους φωτογράφους να καταγράφουν μεγάλης ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης εικόνες και βίντεο Full HD με ωραίο έλεγχο του βάθους πεδίου, για ευκρινέστατα θέματα μπροστά από όμορφα θολωμένο υπόβαθρο. Η κινηματογραφική αίσθηση επιτυγχάνεται χάρη στον αισθητήρα APS-C CMOS ανάλυσης 24,1MPixels, με την προσθήκη βιντεοσκόπησης στα 4Κ, για ακόμα πλουσιότερη λεπτομέρεια και 4 φορές την ανάλυση του Full HD.

Canon EOS M50 (λευκό σώμα) με φακό EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Η EOS M50 είναι η πρώτη που διαθέτει τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας της Canon, DIGIC 8. Ο νέος επεξεργαστής αναλαμβάνει μια πλειάδα λειτουργιών, όπως καταγραφή βίντεο 4Κ, βίντεο time-lapse 4K, και άντληση στιγμιοτύπων 4Κ από βίντεο 4Κ, γρήγορη συνεχόμενη λήψη και στάνταρ μέγιστο ISΟ 25.600, το οποίο επιτρέπει λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, διατηρώντας υψηλή ευκρίνεια. Ο επεξεργαστής DIGIC 8 υποστηρίζει επίσης ένα μεγάλο εύρος βελτιώσεων στον τομέα της αυτόματης εστίασης, με τις λειτουργίες Auto Lighting Optimiser, Digital Lens Optimiser και Highlight Tone Priority, για εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνες, έτοιμες να τις μοιραστείτε απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή.

Η τολμηρή και μοντέρνα σχεδίαση της EOS M50 ξεπερνά την παραδοσιακή φωτογραφική εμπειρία, χάρη στο μεγάλο και κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτρονικό viewfinder. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πειραματίζονται ακόμα πιο δημιουργικά με τις γωνίες λήψης, να τραβούν θαυμάσιες selfies και να βιτεοσκοπούν vlogs με μεγάλη ευκολία, με τη βοήθεια της περιστρεφόμενης οθόνης “Vari-Angle” διαγωνίου 7,5 εκατοστών. Ακόμα τους δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουν στο «ρεπερτόριό τους» πολλές νέες επιλογές για να εξασφαλίσουν εντυπωσιακότερες εξιστορήσεις. Οι προηγμένες λειτουργίες της οθόνης αφής, όπως το Touch and Drag AF, επιτρέπουν τον πανεύκολο και ενιαίο τρόπο αυτόματης εστίασης, χωρίς να απομακρύνεται η ματιά από το viewfinder.

Συνδεσιμότητα και έλεγχος με WiFi και Bluetooth

H Canon EOS M50 συνεργάζεται άψογα με τις «έξυπνες» συσκευές, με τη χρήση της εφαρμογής Canon Camera Connect για iOS και Android, η οποία διατίθεται δωρεάν. Η συνεχής σύνδεση Bluetooth χαμηλής ενέργειας επιτρέπει την «αφύπνιση» της φωτογραφικής μηχανής από την «έξυπνη» συσκευή, την απομακρυσμένη λήψη, και διευκολύνει την εύκολη εναλλαγή σε WiFi, για την απομακρυσμένη λήψη Live View και τη μεταφορά εικόνων.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο μπορούν να μεταφερθούν από τη φωτογραφική μηχανή στις «έξυπνες» συσκευές αυτομάτως, για εύκολο διαμοιρασμό στα sites κοινωνικής δικτύωσης, καθιστώντας ενιαίο το βήμα από τη λήψη μέχρι το διαμοιρασμό. Επιπροσθέτως, το περιεχόμενο μπορεί να αποθηκευτεί στο cloud με την υπηρεσία Canon Irista ή να συγχρονιστεί αυτομάτως με ασύρματο τρόπο σε υπολογιστές PC και Mac, με την εγκατάσταση του προγράμματος Canon Image Transfer Utility 2.

Για ομαδικές λήψεις, vlogs και ενδιαφέρουσες δημιουργικές γωνίες λήψης, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την δική τους EOS M50 με τη λειτουργία Remote Live View, μέσα από την εφαρμογή Canon Camera Connect, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις και βλέποντας τις εικόνες στην οθόνη της «έξυπνης» συσκευής τους.

Τεχνολογίες που εμπνέουν, για ιστορίες που συναρπάζουν

Η Canon EOS M50 καταγράφει αυτομάτως φωτογραφίες και ταινίες με εξαιρετική λεπτομέρεια, χάρη σε μια πλειάδα τεχνολογιών βελτιστοποίησης, που οφείλονται στην ισχύ του επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8. Οι αναμνήσεις μετατρέπονται σε επικά έργα κινηματογραφικής αίσθησης, χάρη στην πλούσια λεπτομέρεια των ταινιών 4Κ και τον ρεαλισμό του χρώματος της Canon.

Η λήψη ταινιών HD μέχρι τα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο επιτρέπει τη δημιουργία ομαλότατων σκηνών δράσης και επεκτείνει τις επιλογές για αναπαραγωγή slow motion. Οι θαυμάσιες φωτογραφίες δράσεις μπορούν να καταγραφούν ταχύτατα, με ρυθμό μέχρι 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται για πρώτη φορά από φωτογραφική μηχανή mirrorless της Canon, ενώ επίσης είναι δυνατή και η συνεχόμενη λήψη φωτογραφίων με συνεχής αυτόματη εστίαση στα 7,1 καρέ / sec.

Περισσότερες εικόνες, περισσότερες ιστορίες: η EOS M50 είναι ηπρώτη φωτογραφική μηχανή που υποστηρίζει το νέο φορμά αρχείων CR3 14-bit RAW, μαζί με τη νέα επιλογή C-RAW, η οποία εξάγει αρχεία RAW μέγιστης ανάλυσης, αποθηκεύοντας περίπου το 30-40% του μεγέθους των τυπικών αρχείων RAW, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των εικόνων που μπορούν να αποθηκευτούν στην κάρτα μνήμης, διατηρώντας την ευελιξία των εικόνων RAW.

Ένας φακός για κάθε περίσταση

Η EOS M50 είναι συμβατή με τη μεγάλη γκάμα μικρού μεγέθους και υψηλής ποιότητας φακών Canon EF-M, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους ιδανικό compact σύστημα. H EOS M50 χαρίζει την απόλυτη ευελιξία στις επιλογές εξιστόρησης, χάρη στη συμβατότητά της με πάνω από 80 εναλασσόμενους φακούς EF και EF-S που έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, κάτι το οποίο είναι εφικτό μέσω του προσαρμογέα Mount Adapter EF-EOS M. Παράλληλα, οι δυνατότητες για φωτογραφία με φλας πολλαπλασιάζονται με τη βοήθεια της υποδοχής hot shoe, η οποία επιτρέπει την απλή σύνδεση με τις συσκευές φλας Canon Speedlite, αλλά και στην υψηλής ποιότητας λήψη ήχου με την προσαρμογή εξωτερικού μικροφώνουν στην υποδοχή 3,5 χιλιοστών τύπου mic, όπως π.χ. το κατευθυντικό μικρόφωνο Canon Directional Stereo Microphone DM-E1.

Η Canon έχει δημιουργήσει την πλέον εύχρηστη και ισχυρή της mirrorless φωτογραφική μηχανή μέχρι σήμερα, παρέχοντας τις τελευταίες φωτογραφικές τεχνολογίες και δυνατότητες. Ο συνδυασμός ισχύος επεξεργασίας εικόνας, βιντεοσκόπησης στα 4Κ και η τελευταία λέξη στην τεχνολογία των αισθητήρων, παρέχουν όλες τις δυνατότητες στους τολμηρούς λάτρεις της περιπέτειας, επιτρέποντας τους να δημιουργήσουν ιστορίες που στέκονται στο ύψος των εμπειριών τους.

Η Canon EOS M50 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τα τέλη Μαρτίου.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Μοντέρνες και άνετες λήψεις για εξαιρετικά αποτελέσματαΣυμπαγής, κομψή και διαισθητική εμπειρία λήψεωνΈξυπνη συνδεσιμότητα και έλεγχος με WiFi & BluetoothΤεχνολογίες που εμπνέουν για ιστορίες που συναρπάζουνΔημιουργική ελευθερία για την καταγραφή κάθε ιστορίας

Περιεχόμενα συσκευασίας:

Σώμα EOS M50 (σε λευκό και μαύρο)Κάλυμμα μηχανής R-F-4Λουρί μεταφοράς EM-300DBΦορτιστής μπαταρίας LC-E12Μπαταρία LP-12Καλώδιο ρεύματος

Συντάκτης: Δελτίο Τύπου

Keywords
Τυχαία Θέματα