ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

16:32 13/8/2017 - Πηγή: Taxalia
του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*Ο γέγονε, γέγονε! Από πλευράς μέτρων εννοείται. Ό,τι ήταν, να νομοθετηθεί από τον δημοσιονομικό κορσέ, τα φορο- και εισφορομπηχτικά, τα συνταξιοδοτικά κλπ κλπ, τακτοποιήθηκε για τα επόμενα 20 -τουλάχιστον- χρόνια.

Η χώρα βγήκε στις αγορές, άλλες χρηματοδοτικές στενωπούς δεν έχει μπροστά της, το μνημόνιο επισήμως τελειώνει του χρόνου, όλα παλέτι.

Η ελληνική μεσαία αστική τάξη έπαψε φυσικά, να υπάρχει (οικονομικά εννοείται, διότι ιδεολογικά δεν υπήρξε ποτέ), αλλά τούτο είναι μη
ανατάξιμο, οπότε το μόνο ζητούμενο μπορεί, να είναι πλέον μόνον η αναγέννησή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο του 2018, για να προλάβει την εφαρμογή σαρωτικών μειώσεων στις συντάξεις από 01/01/2019 (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς). Τουλάχιστον έτσι βαυκαλιζόμεθα εμείς οι αστοί, προφανώς γιατί έτσι μας συμφέρει (αλλά και δια λόγους προφανούς ψυχολογικής αυτοσυντηρήσεώς μας). Εξ ίσου πιθανόν είναι βέβαια, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας, όπως πλειστάκις απέδειξε, γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του οιαδήποτε αστική συμβατικότητα περί αξιοπρεπείας κοκ, να εξαντλήσει την τετραετία στα συνταγματικά της όρια (να φάει δηλαδή και ένα ακόμη μήνα εξουσίας επί πλέον της λήξεως της θητείας του τον Σεπτέμβριο του 2019).

Όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές, θα χάσει φυσικά. Τούτο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι, ότι πρέπει, να συντριβεί. Και τούτο διότι:

Κατ´αρχήν όχι, διότι μετά θα προκαλέσει νέες εκλογές επί τη ευκαιρία της Προεδρικής διαδικασίας και δή με απλή αναλογική, τις οποίες και ενδέχεται, να κερδίσει. Κάθε μήνα να γίνονται εκλογές, με όποιο εκλογικό σύστημα και εάν θελήσει (αυτού του φίλου του του Μαδούρο εξαιρουμένου φυσικά) δεν πρόκειται, να ξαναγίνει πρωθυπουργός στον αιώνα τον άπαντα. Το πρόβλημα είναι, ότι ένα σημαντικό ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές δείχνει την εγκατάσταση σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας μονίμων σοσιαλιστικών νοοτροπιών.

Παρά τα θρυλούμενα δεν είναι καθόλου βέβαιον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε ποσοστά κάτω του 20%. Και τούτο διότι:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα