Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8 για τo δημοσίευμα με το sms: Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να έχουν γραφτεί και σταλεί από δικά μας χέρια

Στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.

“Από τις πρώτες μέρες αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη, απομακρύνθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με δική του πρωτοβουλία και θέληση, άλλαξε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, άλλαξε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Έπρεπε να μείνουμε μόνο στα πρόσωπα; Έπρεπε να κάνουμε και

τα θεσμικά. Εξαγγείλαμε 20 προτάσεις για τα πολεοδομικά και φτιάχνουμε και ένα νέο οργανισμό φορέα με διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία για να δούμε πώς θα αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα κρίσης στο μέλλον” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες πέραν από την ουσιαστική διαχείριση αυτής της οδύνης και αυτής της τραγωδίας έχει και άλλα ζητήματα τα οποία λειτουργεί και τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το παρόν και για το μέλλον της χώρας. Αναφέρομαι στα ζητήματα της οικονομίας, της προοπτικής αλλά και βεβαίως σε όλη την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.”

Σχετικά με τον σάλο που έχει προκαλέσει το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" σύμφωνα με το οποίο εστάλη ηλεκτρονικά ένα κείμενο, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλειστικά για εσωτερική χρήση, με οδηγίες για το πώς πρέπει να απαντούν και να χειρίζονται το θέμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Επειδή λίγοι άνθρωποι είμαστε που χειριζόμαστε τέτοια ζητήματα, στέλνουμε sms και κάνουμε ενημερώσεις, σας διαβεβαιώ απολύτως ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να έχουν γραφτεί και δεν μπορεί να έχουν σταλεί από χέρια δικά μας. Δεν ξέρω εάν το έφτιαξαν, εάν το φαντάστηκαν, εμείς πάντως ούτε γράφουμε έτσι, ούτε εκφραζόμαστε έτσι, ούτε έτσι αναλύουμε τα πράγματα, ούτε έτσι αντιλαμβανόμαστε ούτε την πολιτική, ούτε την επικοινωνία” και σημείωσε:

“Έμεινα και εγώ άναυδος του πού μπορεί να φτάσει η δημιουργική φαντασία ενός που θέλει να κάνει επικοινωνιακή ζημιά. Θέλω να σας πω πάντως με όση αξία και εγκυρότητα μπορεί να έχει αυτό ότι δεν έχει φτιαχτεί από εμάς, δεν έχει φύγει από εμάς, δεν μας εκφράζει, δεν μας εκπροσωπεί, δεν είναι δικό μας... Είναι ντροπή να ευτελίζεται ένας πολιτικός διάλογος, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει με επιχειρήματα, με συγκρούσεις, με θέσεις, με τοποθετήσεις σε δήθεν φανταστικά sms που σκέφτηκε ο ένας, εφηύρε ο άλλος. Τι υπηρεσία έχει όλο αυτό στον δημόσιο διάλογο; Νομίζω καμία” και σημείωσε:

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5

Keywords
Τυχαία Θέματα