Ξέρεις ότι είσαι μακαρονάς αν έχεις δοκιμάσει τα ζυμαρικά που ακολουθούν


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια πλούσια μακαρονάδα, με λαχταριστή σάλτσα και άφθονο τυρί τριμμένο;

Σίγουρα κανένας. Γι' αυτό κάναμε την έρευνα πριν από εσένα και καταλήξαμε στο ότι αν θέλεις να δηλώνεις μακαρονάς, σίγουρα πρέπει να έχεις δοκιμάσει ή τουλάχιστον να δοκιμάσεις τις επιλογές ζυμαρικών που ακολουθούν.

Parlo

Ξεχωρίζει για την ιταλική ιδιοσυγκρασία του, καθώς η κουζίνα του μας συστήνει στα μονοπάτια της γείτονος χώρας. Με μια σύγχρονη ματιά και μοντέρνες παρεμβάσεις- πινελιές στις κλασικές συνταγές της ιταλικής κουζίνας, το Parlo στο Ψυχικό μας προσκαλεί

να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε εμπνευσμένα πιάτα που κάνουν τη διαφορά.

Πρωταγωνιστές του καταλόγου, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι αγαπημένες συνήθειες των Ιταλών, pizza και pasta δηλαδή, οι οποίες ωστόσο συμπληρώνονται από γευστικά antipasti, δροσερές σαλάτες, ριζότο και κάποια κυρίως πιάτα.

Στις best seller προτάσεις του καταλόγου τα μαύρα λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και σαφράν.

Πληροφορίες

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Νέο Ψυχικό, τηλ. 213 0365719, fb page: Parlo

Nanninella

Αυθεντική ναπολιτάνικη κουζίνα, στην Αγία Παρασκευή, για όλους εσάς που δεν μπορείτε να πείτε όχι στις γευστικές προτάσεις της.

Ο πληθωρικός Μαρτσέλο, ιδιοκτήτης της τρατορίας Nanninella, πανταχού παρών. Από την κουζίνα για την προετοιμασία της παραγγελίας σας, μέχρι τη λιτή σάλα για την επίβλεψη της εξυπηρέτησής σας έτσι ώστε να σας κάνει να νιώσετε όσο άνετα θα νιώθατε αν βρισκόσασταν στο σπίτι σας. Μεγάλες μερίδες, έμφαση στα ζυμαρικά με τα θαλασσινά και παραδοσιακή, ναπολιτάνικη πίτσα στα βασικά χαρακτηριστικά της κουζίνας.

Pasta με φρέσκα όστρακα ή γαριδομακαρονάδα στα must try πιάτα του καταλόγου.

Πληροφορίες

Πελοποννήσου 13, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6005622

Ακάκιος

Αυθεντικό μακαρονάδικο για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Στον Ακάκιο στο Παλαιό Φάληρο μαγειρεύονται με μαεστρία και ελληνικές πρώτες ύλες (κυρίως ΠΟΠ) μακαρονάδες που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Γι αυτό να είσαι σίγουρος. Για μια αυθεντική εμπειρία ζυμαρικών, λοιπόν, προτίμησε την περίφημη πεκορινάδα (μια επιλογή για τους πολύ ψαγμένους) με φρεσκοβρασμένο μακαρόνι που βουτυρώνεται μέσα σε λαξεμένο κεφάλι πεκορίνο Αμφιλοχίας αρωματισμένο με ρίγανη και πιπέρι στην τυροκόμηση.

Εναλλακτική επιλογή η χορταστική μακαρονάδα με κιμά αλλά και τα μακαρόνια με μπιφτεκάκια κοκκινιστά με τριμμένη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Πληροφορίες

Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9803100, www.akakios.com.gr

Dal Professore

Εδώ και λίγο καιρό μας υποδέχεται σε νέα τοποθεσία, και πάλι όμως στο Μαρούσι. Το Dal Professore συγκαταλέγεται σε εκείνες τις επιλογές που πάντα μας έρχονται στο νου όταν θέλουμε να απολαύσουμε μια γευστική μακαρονάδα.

Η καθαρόαιμη ιταλική κουζίνα του με πινελιές από ελληνικά προϊόντα συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες της πόλης με τον σεφ και ιδιοκτήτη Νίκο Δημητροκάλη να βάζει όλη του τη μαεστρία για να μας ταξιδέψει στα γαστριμαργικά μονοπάτια της Ιταλίας.

Ανάμεσα από τις ιδιαίτερες προτάσεις του ξεχωρίζουν τα ταλιολίνι με φρέσκια τρούφα και guanciale.

Πληροφορίες

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 210 6109988, www.dalprofessore.gr, fb page: DAL Professore Athens

Mάνη Μάνη

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Κουκάκι για την ακρίβεια, και φημίζεται για την μοντέρνα κουζίνα του, η οποία δηλώνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στις μανιάτικες πινελιές. Πιάτο συνώνυμο του μαγαζιού είναι οι περίφημες Μανιάτικες Τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα, σκεπασμένες με χωριάτικο τηγανητό αυγό.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο, το οποίο μάλιστα τα παλαιότερα χρόνια θεωρούνταν πιάτο "πολυτελείας".

Σημειώστε ότι το Μάνη Μάνη συμπεριλαμβάνεται στις προτεινόμενες στάσεις των New York Times για φαγητό στην Αθήνα.

Πληροφορίες

Φαλήρου 10, Κουκάκι, τηλ. 210 9218180, http://manimani.com.gr, fb page: ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Keywords
Τυχαία Θέματα