Βαρθολινίτιδα: Τι είναι, συμπτώματα, θεραπεία και γιατί πρέπει να ξεχάσετε το σεξ!

Έχετε ακούσει ποτέ για την βαρθολινίτιδα; Μάθετε για αυτό το "ύπουλο" πρόβλημα" που μπορεί να εμφανιστεί στη σύντροφό σας και να σας αναγκάσει να ξεχάσετε το σεξ για πολύ καιρό!

Η βαρθολινίτιδα είναι η φλεγμονή που εμφανίζεται σε έναν από τους 2 βαρδολινείους αδένες . Οι βαρδολίνειοι αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά στην είσοδο του κόλπου, οι οποίοι είναι αυτοί που εκκρίνουν τα υγρά στον κόλπο και τον διατηρούν υγρό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Συμπτώματα: Η γυναίκα που θα εμφανίσει τη βαρθολινίτιδα παρατηρεί ξαφνικά στην είσοδο του κόλπου ή στο δεξιό ή στο αριστερό μέρος μια μάζα, έναν όγκο σαν μια στρογγυλή μπαλίτσα και αρχίζει να πονάει έντονα. Όσο πιο πολύ μεγαλώνει αυτή η μάζα τόσο πιο πολύ πονάει. Δυσκολεύεται να καθίσει, να περπατήσει και αναγκάζεται να πάει στο γιατρό γιατί δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.

Αιτία: Οι αιτίες που προκαλούν τη βαρθολινίτιδα δεν είναι ξεκάθαρες. Μπορεί να προκαλείται από τον οργανισμό χώρις κάποια αιτία συγκεκριμένη και απλά να την εμφανίσει κάποια στιγμή. Μπορεί όμως να προκληθεί και από την αποτρίχωση που γίνεται με τη βοήθεια αποτριχωτικών ταινιών με κερί. Αυτό συμβαίνει γιατί την ώρα που η αισθητικός τραβάει απότομα τις ταινίες μπορεί να "τραβηχτεί" και κάποιος αδένας και έτσι να το προκαλέσει. Συνεπώς αν η σύντροφός σας χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να κρατάει το μουνάκι της λείο, ενημερώστε την για τον κίνδυνο που διατρέχει.

Θεραπεία: Η θεραπεία γίνεται με φάρμακα και αντιβιοτικά όπου στην καλύτερη περίπτωση η "μπαλίτσα" αυτή θα σκάσει και θα φύγει το υγρό που έχει μαζέψει και τότε θα αισθανθεί αμέσως ανακούφιση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν βοηθούν τα φάρμακα και τότε η γυναίκα θα πρέπει να πάει άμεσα στο γιατρό ο οποίος αφού της κάνει μια ένεση ξυλοκαίνης για να μουδιάσει το σημείο (τοπική αναισθησία) με ένα μικρό μαχαιράκι θα το σχίσει για να φύγει το υγρό.Το χειρότερο στην δεύτερη περίπτωση είναι ότι θα δημιουργηθεί μια πληγούλα από το κόψιμο που δεν θα μπορεί να ραφτεί και θα πρέπει να επουλωθεί μόνη της. Αυτό σημαίνει ότι η σύντροφός σας θα χρειαστεί να απέχει αρκετό διάστημα από το σεξ, τουλάχιστον για ένα μήνα!Η βαρθολινίτιδα μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί και δεύτερη και τρίτη φορά είτε μετά από μερικές βδομάδες είτε μετά από πολλόυς μήνες. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία αλλά αν το πρόβλημα επιμένει τότε θα χρειαστεί ριζική χειρουργική αφαίρεση του ενός βαρδολινείου αδένα και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ξεχάσετε το σεξ για πολλούς μήνες!
sirina.tv
Keywords
Αναζητήσεις
βαρθιλινιτιδα, βαρθολινιτιδα εικονες
Τυχαία Θέματα