Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές των συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

16:57 3/9/2018 - Πηγή: Press-gr

"Δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές των συντάξεων σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τις σχετικές ανακοινώσεις περί ελαφρύνσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ''εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις

που θα γίνουν, ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5% και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε''.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, σε τηλεμαχία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι "ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Αφού έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας, με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα απολύτως τελικό και οριστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο, θα κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις".

Όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα, στη βάση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για το 2018, "να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις" και επανέλαβε ότι ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση κατά το δοκούν.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το κλείσιμο του κύκλου των μνημονίων "σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς στη χώρα".

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα