ΤΩΡΑ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ τα πρώτα exit polls από Ολλανδία...


Xatzianastasiou Xristos
Μόλις ανέβασα τα πρώτα exit polls από Ολλανδία!! Τέσσερα κόμματα κοντά ξεπέρασαν το 10%

Peilingwijzer, update 14 maart 2017

Deze update bevat vandaag verschenen peilingen van LISS-panel, I&O research, Ipsos, Kantar Public en Peil.nl. De enige informatie die nog niet is verwerkt is de allerlaatste
update van LISS, die vanavond na 23.00 uur verschijnt. Aangezien het daarin gaat om een voortschrijdend gemiddelde, is de kans dat dit de Peilingwijzer enorm zal beïnvloeden niet zo groot.

Geen voorspelling
Het is belangrijk om te benadrukken dat deze peilingen en daarmee de Peilingwijzer een momentopname van de politieke steun betreffen. Als kiezers nog definitief hun keuze moeten maken of als ze nog van mening veranderen, zal dat tot gevolg hebben dat er verschillen ontstaan tussen slotpeilingen en uitslag. Bovendien gaat de Peilingwijzer er vanuit dat de gemiddelde peiler geen vertekening laat zien (dus structureel 'goed' zit). Mocht dat niet zo zijn, dan kan de uitslag ook daarom buiten de hierboven aangegeven marges vallen. Historische gegevens uit 2006 t/m 2012 laten zien dat een verschil van 4 tot 5 zetels voor één of twee partijen goed denkbaar is.

Overzicht laatste Peilingen
Hieronder staat een overzicht van de laatste peilingen per bureau. Het laat zien dat er, zeker voor bepaalde partijen, nog best forse verschillen tussen verschillende bureaus zitten.
http://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/2017/03/peilingwijzer-update-14-maart-2017.html?m=1
Keywords
Τυχαία Θέματα