ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ! ΣΕ «ΠΛΗΡΗ πολεμική ετοιμότητα» οι δυνάμεις Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου...


Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας βρίσκονται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο.

Αναφέρει τη μαχητική ετοιμότητα του σερβικού στρατού στο υψηλότερο επίπεδο. Στρατεύματα και ολόκληρα κομβόι της Σερβίας καταφθάνουν στα σύνορα. Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έστειλε τον αρχηγό του στρατού το βράδυ της Κυριακής στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε ο ίδιος ο στρατηγός Milan Mojsilovic.Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας και
ο αρχηγός του επιτελείου του στρατού ταξίδεψαν στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, επαινώντας τη μαχητική ετοιμότητα των σερβικών στρατευμάτων και τη δύναμη πυρός τους, συμπεριλαμβανομένων οβίδων και άλλου στρατιωτικού υλικού.

Ο Σερβικός Στρατός διατάζει «την πλήρη πολεμική ετοιμότητα όλων των μονάδων».«Σύμφωνα με την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας και Ανώτατου Διοικητή του Σερβικού Στρατού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέβηκε η ετοιμότητα μάχης». Επίσης, αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας μάχης από το 1999. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα μάχης και είναι έτοιμες να εξαπολύσουν επίθεση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια με 1.500 μέλη τους, «ανεπίσημα» μαθαίνει η Novosti. Νωρίτερα ο πρόεδρος του PDK (Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου) Memlji Krasnići κάλεσε την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να αντιδράσει και να απομακρύνει τα οδοφράγματα στο βορρά.
Τα στρατεύματα της KFOR του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, ο μεγαλύτερος αριθμός στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και έχουν την εντολή να αντιδράσουν εάν η Σερβία μπει στο λίκνο της στο Κοσσυφοπέδιο.

Το βράδυ της Κυριακής επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα στο Zubin Potok, μια πόλη στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι ντόπιοι Σέρβοι επάνδρωναν οδοφράγματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και όπου οι εντάσεις ήταν υψηλές.

Οι KFOR, είπαν ότι το περιστατικό συνέβη κοντά σε μία από τις περιπολίες τους, στην οποία ενεπλάκησαν άγνωστα άτομα. Σε μια δήλωση ανέφεραν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και «εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε όλα τα γεγονότα».

Ντάτσιτς: Η Σερβία είναι έτοιμη να επέμβει, αλλά θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το kir
Θα επενδύσουμε τα πάντα στην ειρήνη, στη συνέχιση του διαλόγου, αλλά εάν υπάρξει σωματική επίθεση, δολοφονίες Σέρβων, πογκρόμ και η KFOR δεν θέλει να παρέμβει και να εκτελέσει την εντολή της σύμφωνα με το ψήφισμα 1244, η Σερβία θα αναγκαστεί να κάντε το, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς

#Serbia #Kosovo
The Serbian army deployed 155-mm self-propelled howitzers and a military police contingent 2 km from the Yarine checkpoint, N1 TV channel. pic.twitter.com/RVYggEttrv

— -- GEROMAN -- time will tell -
Keywords
Τυχαία Θέματα