Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην πάθουμε ψύξη


Η ψύξη προκαλείται από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Όταν για παράδειγμα από τον καύσωνα μπούμε σε έναν χώρο με ισχυρό κλιματισμό. Συνήθως ψύξη παθαίνουμε στον αυχένα, στους ώμους, και στην πλάτη, αλλά μπορεί κανείς να πάθει ψύξη ακόμα και... στο μέτωπο ή το μάτι.

Το πρόβλημα είναι ότι η ψύξη χτυπάει ύπουλα. Δεν την καταλαβαίνουμε την ώρα που την παθαίνουμε, αλλά αρκετές ώρες μετά, συνήθως την επόμενη μέρα, όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και δεν μπορούμε να στρίψουμε το κεφάλι μας.

Πρώτα απ΄όλα δεν επιτρέπεται να μένουμε ιδρωμένοι σε κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους, όσο και να μας αρέσει. Αν μπούμε ιδρωμένοι σε έναν τέτοιο χώρο, πρέπει γρήγορα να αλλάξουμε μπλούζα ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να προστατεύσουμε τον αυχένα μας με κάποιο μαντίλι ή με μια φανέλα.

Επίσης, να αποφύγετε την απευθείας έκθεση στο κλιματιστικό.

Αν παρόλα αυτά ξυπνήσετε με τον σβέρκο σας να πονάει με κάθε κίνηση, υπάρχει λύση.

Η λήψη ενός μυοχαλαρωτικού φαρμάκου και η επάλειψη της περιοχής με μια θερμαντική αλοιφή θα σας ανακουφίσουν. Μπορείτε επίσης να κάνετε ζεστό μπάνιο δίνοντας έμφαση στην πάσχουσα περιοχή. Θα πρέπει όμως μετά να είστε σίγουροι ότι μετά το μπάνιο, δεν θα βρεθείτε μπροστά σε κάποιο ρεύμα αέρα, ή κάτω από κλιματιστικό.

Αποφύγετε, τις εντριβές με οινόπνευμα, επειδή η εξάτμισή του οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τοπικά στο δέρμα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Εάν η κατάσταση επιδεινώνεται, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε έναν ορθοπεδικό.

Πηγή: iatropedia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα