Τι αποφάσισε η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Η Πολιτική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού και το συντονιστικό όργανο των Ομάδων Πολιτικής Ευθύνης της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, στην κοινή τους συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28.5.2014, αποφάσισαν τα εξής:

1. Η σταθερότητα της χώρας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και θα πρέπει με κάθε τρόπο να την διαφυλάξουμε. Η σταθερότητα αυτή θα εδραιωθεί μόνο
από την αλλαγή πλεύσης της κυβερνητικής πολιτικής με χρονοδιαγεγραμμένες δράσεις και με έμφαση στη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας (ρύθμιση δημόσιου χρέους, συμψηφισμός ΦΠΑ, ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών, κοκ).
2. Μια νέα Προγραμματική Συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο θα ενισχύσει την κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα, τουλάχιστον έως την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
3.Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα θα συνεχίσει να μετέχει στις διεργασίες για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς και την ενίσχυση της ΕΛΙΑΣ, η οποία κατέκτησε το 8 ο/ο του ελληνικού λαού και έδωσε με επιτυχία τη μάχη των εκλογών, ενώ στο πλαίσιο αυτό στη Βουλή θα συνεργαστεί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οι ευρωπαϊκές εκλογές ήταν η πρώτη φάση της ανασυγκρότησης του πολιτικού μας χώρου. Αν η ενότητα της Κεντροαριστεράς καταστεί καθολική, τότε η Παράταξή μας στις επόμενες εκλογές μπορεί να γίνει και πάλι μεγάλη.
4. Το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, για το οποίο λαμβάνονται ήδη σχετικές πρωτοβουλίες, αποτελεί μια θετική εξέλιξη και, συνεπώς, θα συμμετάσχουμε στις σχετικές διαδικασίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα