Τι απαντά το Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος" για την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη


Τη δική του εκδοχή για την αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από τη θέση του πρόεδρου του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίνει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ.

Το ΚΠΙΣΝ αρχικά εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη, ενώ στηρίζει τον διευθύνων σύμβουλο, Νίκο Μανωλόπουλο τονίζοντας ότι ενεργεί χωρίς καμία υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με συχνή διαβούλευση με όλα τα μέλη του ΔΣ. Ταυτόχρονα, προχώρησε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της περασμένης εβδομάδας που περιέγραφαν

τις αρμοδιότητες των μελών και όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, διαφωνία εξέφρασε ως προς τα παραπάνω μόνο ο κ. Κιμούλης.

Η ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ:

Το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρέλαβε στις 16/03/2017 την ηλεκτρονική επιστολή παραίτησης, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Κιμούλη.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (17/03/2017), το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη.

2. Να δοθεί στη δημοσιότητα το Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ της 10/03/2017 που ρυθμίζει τις αρμοδιότητες των μελών του και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Σημειώνει ότι κατά την ολιγοήμερη άσκηση των καθηκόντων του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ν. Μανωλόπουλος ενεργεί χωρίς καμία υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με συχνή διαβούλευση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ιδιαίτερα, αναφορικά με την έκδοση του Δελτίου Τύπου της 15/03/2017, διαφωνία εκφράστηκε μόνο από τον κ. Γ. Κιμούλη.

4. Αναφορικά με τη διαφάνεια, παραπέμπει στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου της 15/03/2017 όπου επαναλαμβάνεται η ομόφωνη, από κοινού με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δέσμευσή του για λειτουργία με πλήρη διαφάνεια και άκρα προσοχή στην οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που του δόθηκαν από τον μέτοχο της ΚΠΙΣΝ Α.Ε, την Ελληνική Πολιτεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα