Τι απαντά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη δήλωσή του που προκάλεσε σάλο

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του «και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα» μετά το σάλο που προκάλεσε, έδωσε στον Realfm 97,8 ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε
ότι «στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λέμε αλλά να μη διαβάζουμε, κυρίως να μη διαβάζουμε ιστορία. Το 1922 ψηφίστηκε ο νόμος 2870 με τον οποίο απαγόρευαν την είσοδο στην Ελλάδα των Μικρασιατών, εφόσον δεν θα είχαν διαβατήρια. Υπάρχει εντολή στον τότε Αρμοστή όχι μόνο δεν θα φύγουν πολίτες από εκεί προς την Ελλάδα αλλά ούτε και οι πλούσιοι που μπορούσαν να φύγουν με δικά τους μέσα, δεν θα πατήσει κανείς στην Ελλάδα. Πως τους θεωρούσαν; Πως τους κατέγραφε, πως τους χαρακτήριζε ο αείμνηστος Άγγελος Βλάχος τους Έλληνες πρόσφυγες; »
«Είπα ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτάξει χώρους στα πέντε νησιά, να επιτάξει χώρους σε όλους τους δήμους της χώρας. Να μοιραστούμε όλοι μαζί το πρόβλημα. Αν δεν το κάνει αυτό, δείχνει ότι θέλει να περιορίσει το πρόβλημα εκεί για να μην έχει κόστος αλλού, αυτό είναι μικροπολιτική», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «είναι πατριωτικό καθήκον να καθίσουν όλοι κάτω και να διαμηνύσουμε στην Ευρώπη ότι κύριοι εμείς δεν αντέχουμε άλλον, δεν αντέχει η χώρα. Θα πρέπει το ζήτημα του ασύλου να μετακομίσει στην Τουρκία. Εκεί να γίνεται η κρίση και μετά να μοιραστεί το πρόβλημα σε όλους τους Ευρωπαίους».
«Επειδή στα θέματα αυτά, την πατρίδα την βάζω πάνω από το κεφάλι μου, μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να έκανε λάθη. Και η ΝΔ είχε αυταπάτες, ότι θα το αντιμετωπίσει.Τώρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο», σημείωσε ο πρώην υπουργός.
Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5
Keywords
Τυχαία Θέματα