Τέσσερις δράσεις για τη στήριξη του κοινωνικού επιχειρείν παρουσίασε η Φωτίου

Τέσσερις δράσεις για την στήριξη του κοινωνικού επιχειρείν, συνολικού προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώ, παρουσίασε κατά την ομιλία της στην 2η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο ATHENS EXPO΄18, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Το 2018 είναι έτος ταχείας ωρίμανσης του πεδίου» τόνισε η κ. Φωτίου και αναφέρθηκε στα Προγράμματα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για

την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας:

1) «Προκηρύξαμε τα 89 Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ μόνο για φορείς Κ.ΑΛ.Ο. Η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες.

2) Σήμερα, έχετε στα χέρια σας την προδημοσίευση και δεύτερης μεγάλης οικονομικής ενίσχυσης των υφιστάμενων φορέων από 25.000-200.000 ευρώ, για 18 μήνες, ύψους 27 εκατ. ευρώ.

3) Επεξεργαζόμαστε πρόσκληση 11 εκατ. ευρώ για επιδότηση αποκλειστικά θέσεων εργασίας στις υφιστάμενες Κ.ΑΛ.Ο.

4) Επιδοτούμε με 2 εκατ. ευρώ κοινωνικές επιχειρήσεις με άτομα με αναπηρία».

Επιπλέον, αυτό το μήνα, θα καλέσουμε τις Περιφέρειες να χρηματοδοτήσουν τις νέες Κ.ΑΛ.Ο με κονδύλια από τα Π.Ε.Π. ύψους 82 εκατ. ευρώ» επισήμανε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

«Γνωρίζω καλά πως πολλοί και πολλές εδώ είστε πολίτες που δημιουργήσατε και μετείχατε σε ένα μεγάλο κίνημα αυτοοργάνωσης σε άτυπες δομές λαϊκής βάσης μέσα στην κρίση. Μέσω κοινωνικών ιατρείων, φαρμακείων, παντοπωλείων χωρίς μεσάζοντες, κοινωνικών φροντιστηρίων. Ήταν οι πρώτες άτυπες μορφές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Μπολιάσατε με την δημοκρατική οργάνωση, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, τον θεσμό της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω. Να μεταβούμε δηλαδή στο κοινωνικό επιχειρείν. Στην αλληλέγγυα οικονομία, αλλά με έμφαση στην οικονομία. Δημιουργώντας βιώσιμες κερδοφόρες κοινωνικές επιχειρήσεις, με σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το νέο στοίχημα. Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανθεκτικό στις κρίσεις που αλλάζει τις σχέσεις εργασίας» τόνισε στην ομιλία της η κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα