Τελικός για μετάλλιο με Τεντόγλου στο μήκος- Έξι Έλληνες στη μάχη των προκριματικών

14:59 8/8/2018 - Πηγή: Press-gr

Τέσσερα τελικά αγωνίσματα, εκ των οποίων και το μήκος ανδρών με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου ανδρών-γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8). Επίσης, ακόμη έξι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών στα αγωνίσματά τους.

Ο τελικός του μήκος θα γίνει στις 20.40 και η μεγάλη ελληνική ελπίδα είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κάνει όνειρα για μετάλλιο μετά την

άνετη πρόκρισή του στα προκριματικά, όπου με 8.15μ πέρασε με την καλύτερη επίδοση.

Φέτος έχει 8.24μ και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών, στα 20 μόλις χρόνια του.

Οι 12 αθλητές του τελικού: Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα), Φαμπιάν Χέινλ (Γερμανία), Μίχελ Τορνέους, Σουηδία), Κέβιν Ογιακού (Ιταλία), Νταν Μπράμπλ (Μ. Βρετανία), Τόμαζ Γιάζουκ (Πολωνία), Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία), Σέρχι Νικιφόροφ (Ουκρανία), Τόμπιας Νίλσον (Σουηδία), Γκιγιόμ Βικτορίν (Γαλλία), Καφετιέν Γκομίζ (Γαλλία), Ιζμίρ Σμαϊλαί (Αλβανία).

Οι άλλοι τρεις τελικοί της ημέρας είναι η σφαιροβολία γυναικών, η δισκοβολία ανδρών και τα 10.000μ γυναικών.

Οι άλλοι έξι Έλληνες αθλητές και αθλήτριές μας ξεκινούν σήμερα την προσπάθειά τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, είναι οι Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Λυκούργος Τσάκωνας και Παναγιώτης Τριβυζάς στα 200μ, Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια, Ειρήνη Βασιλείου και Δέσποινα Μουρτά στα 400μ.

Η Παπαχρήστου αποτελεί μία από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση στη φετινή διοργάνωση. Η πρωταθλήτριά μας θα πάρει μέρος στον προκριματικό του τριπλούν και δεν αναμένεται να έχει κανένα πρόβλημα με το όριο των 14.05 μέτρων. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι διαχειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο μια χρονιά, στην οποία της προέκυψαν πολλά προβλήματα, και έφτασε στο Βερολίνο με την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη (14.60μ). Στο α΄ προκριματικό γκρουπ, μαζί με την Παπαχρήστου, ξεχωρίζει ακόμη η Ανα Πελετέριο (Ισπανία) με 14.55μ, η οποία θα είναι από τις βασικές αντιπάλους της Ελληνίδας, αλλά και η Γαλλίδα Ασάνι (14.43μ).

Ο Τσάκωνας ξεκινάει την προσπάθειά του στον προκριματικό των 200μ με στόχο να φτάσει έως τον τελικό. Ο Λάκωνας σπρίντερ, ο οποίος ήταν φιναλίστ δύο φορές στη διοργάνωση, θα τρέξει στην 8η διαδρομή της δεύτερης σειράς και με 20.48 έχει την δεύτερη επίδοση. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο με τις καλύτερες επιδόσεις. Στην τέταρτη σειρά των 200μ συμμετέχει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος έχει βασικό στόχο να βελτιώσει το φετινό του 20.85.

Στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100μ εμπόδια θα αγωνιστεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα τρέξει στον όγδοο διάδρομο και με 13.04 έχει την τρίτη επίδοση και θεωρητικά δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να περάσει στον ημιτελικό της Πέμπτης. Την κορυφαία επίδοση στη σειρά της Πεσιρίδου έχει η Γκρέτα Κερέκες με 12.95.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μπορεί να είναι ήδη στον ημιτελικό των 400μ, ωστόσο στον προκριματικό του αγωνίσματος θα υπάρχει έντονη ελληνική εκπροσώπηση. Στην δεύτερη από τις τέσσερις προκριματικές σειρές των 400μ θα συμμετάσχει η Ειρήνη Βασιλείου.

Η αθλήτρια από το Ηράκλειο θα πάρει θέση στον βατήρα της τέταρτης διαδρομής και με 53.07 έχει την έβδομη επίδοση. Στην τρίτη σειρά αγωνίζεται η Δέσποινα Μουρτά που με 52.98 έχει την έκτη επίδοση. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.

Να σημειωθεί επίσης, όπως είναι από χθες γνωστό ότι με τρεις ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθεί αύριο (9/8) ο τελικός του επί κοντώ γυναικών στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα