Ταγμένος στην υπηρεσία του "Σουλτάνου" - Αλλάζει όνομα για την πατρίδα του - ΦΩΤΟ

Όνειδος είναι για έναν Τούρκο πολίτη το όνομά του καθώς, όπως αυτός θεωρεί, προσβάλλει, έστω και ακούσια, την πατρίδα του και τον πρόεδρό του. Και έτσι, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε τη στήριξη των πολιτών στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, ο 48χρονος έμπορος Φερχάτ Ντολάρ το απέδειξε έμπρακτα... αλλάζοντας το όνομά του ώστε να μην έχει πάνω του οτιδήποτε θυμίζει δολάριο...
Ο Ντολάρ, λοιπόν, πήγε στο ληξιαρχείο, και ζήτησε να αλλάξει το επώνυμό του. Όπως ο ίδιος λέει στη Milliyet:
«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι αυτό αποφάσισα να το αλλάξω. Το Ντολάρ (Dollar) στα τουρκικά σημαίνει δολάριο», λέει.
«Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω. Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», πρόσθεσε μιλώντας στο CNNTurk.

«‘Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα;’ ‘Ντολάρ πετάς σήμερα’, ‘ Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα’ ‘Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει’ Αυτά μου λένε».
Ποιο ελπίζει να είναι το νέο του επίθετο;«Νταλάρ», που δεν σημαίνει κάτι στα τουρκικά.Πηγή: ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα