Τα φρούτα και τα λαχανικά μας κάνουν πιο ελκυστικούς

Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα δεν κάνουν καλό μόνο στην υγεία, αλλά συμβάλλουν και στην καλύτερη ερωτική ζωή.

Έρευνες δείχνουν ότι μια ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται στα φρέσκα προϊόντα χαρίζει στο δέρμα μια χρυσαφένια λάμψη που μας κάνει πιο ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λαμπερή επιδερμίδα συσχετίζεται στο υποσυνείδητο με την καλή υγεία κι έτσι αναδεικνύεται σε μοναδικό προσόν.
Όσοι δεν έχουν καλή σχέση με τα λαχανικά δε χρειάζεται να χάνουν την ελπίδα τους, καθώς και δύο μερίδες την ημέρα αρκούν για να γίνει αισθητή η διαφορά.
Τα
συμπεράσματα αυτά προέρχονται από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, το Πανεπιστήμιο Γιορκ και το Πανεπιστήμιο St Andrews.
Έπειτα από πειράματα και δοκιμές, διαπιστώθηκε ότι το κίτρινο χρώμα δε θεωρείται από μόνο του ελκυστικό, όμως η αντίστοιχη λάμψη στο πρόσωπο εκτοξεύει τη γοητεία.
Αυτή η λάμψη οφείλεται στα φυτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών που ονομάζονται καροτενοειδή, όπως αυτά που περιέχει το καρότο, η πιπεριά και το πορτοκάλι. Όταν αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το σώμα, δίνουν μια διαφορετική όψη και απόχρωση στο δέρμα.
Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Biology Letters.

πηγή: http://www.onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα