Τα «ανοικτά» μέτωπα του Τραμπ με το Χόλιγουντ για την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και τις επιχορηγήσεις

του Κώστα Τέο

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει πάθη με διάσημους Αμερικανούς και όχι μόνο συχνά-πυκνά να του επιτίθενται με δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ για την πολιτική που ακολουθεί στα «καυτά» θέματα είτε της κλιματικής αλλαγής είτε των μεταναστών.

Αφορμή για το θέμα αυτό, βέβαια, στάθηκε η επίθεση του Όζι Όσμπορν, ο οποίος επιτίθεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ,

Ντόναλντ Τραμπ επειδή χρησιμοποιεί ένα από τα τραγούδια του. Σε βίντεο που κοινοποίησε στο Twitter, ο Τραμπ μίλησε περιφρονητικά για τους υποψήφιους του Δημοκρατικού Κόμματος για το 2020 που μπήκαν στο «Crazy Train». Ο Όζι και η Σάρον Όσμπορν σε δήλωσή τους που δημοσιεύθηκε στο Rolling Stone, διευκρινίζουν ότι σε καμία καμπάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η μουσική του χωρίς έγκριση.

Στη δήλωση αναφέρεται: «Με βάση τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του “ Crazy Train” του Όζι Όσμπορν αποστέλλουμε προειδοποίηση στους υπεύθυνους της καμπάνιας του Τραμπ (ή οποιασδήποτε άλλης καμπάνιας) ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μουσική του Όζι Όσμπορν σε πολιτικές διαφημίσεις ή σε οποιεσδήποτε πολιτικές εκστρατείες. Η μουσική του Όζι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα σκοπό χωρίς έγκριση».

Οι Όσμπορν πρότειναν μάλιστα άλλα τραγούδια που θα πρέπει να ακούγονται σε πολιτικές εκδηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ. «Εν τω μεταξύ, έχουμε μια πρόταση για τον κ. Τραμπ: ίσως πρέπει να απευθυνθεί σε μερικούς από τους μουσικούς φίλους του. Ίσως ο Kayne West (Gold Digger), ο Kid Rock (I Am the Bullgod) ή ο Ted Nugent (Stranglehold) θα επιτρέψουν τη χρήση της μουσικής τους».

Η αρχηγός των ΗΠΑ κατά Τραμπ

Ο Όσμπορν, όμως, δεν είναι ο μοναδικός... Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες ξέσπασε λεκτικός πόλεμος ανάμεσα στον Τραμπ και την αρχηγό των ΗΠΑ, Μέγκαν Ράπινοου. Μετά τη νίκη απέναντι στην Ισπανία και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η 33χρονη Ράπινοουδήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στον γαμ... Λευκό Οίκο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατακτήσουν το τρόπαιο στην Γαλλία!».

Πρόκειται για μια από τις πιο πολιτικοποιημένες παίκτριες της ομάδας και μάλιστα στο παρελθόν έχει γονατίσει αρκετές φορές κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας της. Με αυτόν τον τρόπο είχε εκφράσει την στήριξή της στον Κόλιν Κάπερνικ, τον αθλητή του NFL, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με παρόμοιο τρόπο για τις ρατσιστικές επιθέσεις και την αστυνομική αυθαιρεσία που είχε προκαλέσει τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, κυρίως Αφροαμερικανών!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Έγραψε τρία tweet με το πρώτο να αναφέρει ότι πρώτα πρέπει να κατακτήσουν το τρόπαιο και μετά να μιλάνε για άρνηση πρόσκλησης αλλά επίσης ότι μετά από αυτή την δήλωση, θα καλέσει την ομάδα στον Λευκό Οίκο είτε κερδίσει είτε χάσει το τρόπαιο. Ο Τραμπ πόσθεσε επίσης ότι «η Μέγκαν δεν πρέπει να δείχνει ασέβεια για τη χώρα μας, τον Λευκό Οίκο και την σημαία μας».

Επίθεση από τον Χάρισον Φορντ σε Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ άδραξε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς φόρουμ τον περασμένο Φλεβάρη στο Ντουμπάι, για να καταγγείλει τις θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κι άλλων ηγετών της διεθνούς κοινότητας, που απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή.

«Παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες, ιδίως στην ίδια μου τη χώρα, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στο υπάρχον σύστημα, απορρίπτουν ή μειώνουν την επιστήμη» είπε ο κινηματογραφικός αστέρας κατά τη διάρκεια του World Government Summit, μιας ετήσιας Συνόδου για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

«Βρίσκονται στην κακή πλευρά της Ιστορίας» υπογράμμισε ο 76χρονος ηθοποιός.

Κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη ηθική κρίση της εποχής μας», ο Φορντ εξέφρασε τη λύπη του διότι «οι λιγότερο υπεύθυνοι για την καταστροφή της φύσης βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες συνέπειες».

Λίγους μήνες μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο το 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, με το επιχείρημα ότι συνιστά πλήγμα για την αμερικανική οικονομία.

Ο Χάρισον Φορντ απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα «να σηκώσει τα μανίκια» και να ενώσει τις δυνάμεις της στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Αφού πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη (…) για χάρη της ασφάλειάς μας, για χάρη του μέλλοντός μας, του κλίματός μας, έχουμε ανάγκη τη φύση σήμερα όσο ποτέ άλλοτε» επισήμανε, προτού καταλήξει: «Η φύση δεν έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη φύση».

Και ο Ντε Νίρο επιτίθεται στον Τραμπ

Με αφορμή την πρόθεση του Τραμπ να περικόψει τις επιχορηγήσεις σε καλλιτεχνικά προγράμματα, ο Ντε Νίρο καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον του Αμερικανού προέδρου.

Σε αυτό το σημείο, έχει γίνει πλέον μάλλον αρκετά σαφές ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν συμπαθεί και πολύ τον Ντόναλντ Τραμπ. Αφού επιδόθηκε σε μια σειρά βαριών χαρακτηρισμών απέναντι στο πρόσωπό του, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι πολύ θα ήθελε να του ρίξει γροθιά, και υποστήριξε τη Μέριλ Στριπ στην κόντρα της με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο ηθοποιός ξεσπάθωσε ξανά εναντίον του Τραμπ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Good Day New York», όπου εμφανίστηκε για να προωθήσει το επερχόμενο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, του οποίου είναι ένας εκ των ιδρυτών.

Συγκεκριμένα, ο Ντε Νίρο ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη πρόταση του Τραμπ για διακοπή των χρηματοδοτήσεων σε καλλιτεχνικά προγράμματα σε όλη τη χώρα. «Δεν μπορώ να το διατυπώσω αρκετά καλά πέρα από το να πω ότι είναι γελοίο. Είναι βλακώδες. Αυτός ο τύπος έχει αμαυρώσει την προεδρία. Εχει εξευτελίσει την προεδρία. Είναι απλά πέρα από σουρεαλιστικό το τι έχει κάνει αυτός ο τύπος».

Και παρότι ορκίστηκε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει σωματική βία εναντίον του, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, επέμεινε σε οτιδήποτε άλλο έχει πει μέχρι τώρα: «Είναι κοπρόσκυλο. Κάθε λέξη που είχα πει τότε, την εννοώ σήμερα. Δεν έχει αλλάξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα